Christie Barlow – Geheimen op Foxglove Farm

We werden door LS Amsterdam benaderd of wij interesse hadden om dit tweede deel in de Love Heart Lane-serie te lezen. Aangezien ik het eerste deel in deze serie echt super vond, hoefde ik hier niet lang over na te denken. Dit tweede deel wilde ik supergraag lezen. Dus meteen terug gemaild en enkele dagen later viel het recensie-exemplaar dan ook in onze brievenbus. Hier willen wij LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben: een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk; ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt.

Wanneer Isla erachter komt dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, blijkt dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich hard moeten inspannen om samen Foxglove Farm te redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijk tijden doorstaan?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als het eerste boek in de serie. De cover is getekend en komt vrolijk over. Hierdoor zou deze mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

De Engelse Christie Barlow is geboren in het graafschap Cheshire en is een internationale bestsellerauteur van romantische komedies. ‘Geheimen van Foxglove Farm’ is het tweede deel in de Love Heart Lane-serie.

Het verhaal

Isla en Drew Allaway lijken het goed voor elkaar te hebben. Een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en de prachtige boerderij, Foxglove Farm. Isla heeft het echter moeilijk. Ze is nog niet zo lang geleden voor de tweede keer moeder geworden en ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, voelt ze zich eenzamer dan ooit tevoren. Haar man Drew werkt de hele dag op de boerderij en zij heeft het gevoel alsof ze alleen maar bezig is met de kinderen en het huishouden.

Dan doet Drew ook nog anders dan anders tegen haar en als ze dan uiteindelijk erachter komt dat hij niet eerlijk tegen haar is geweest, moet ze een moeilijke beslissing nemen. Ook bestaat de kans dat ze Foxglove Farm verliezen, de boerderij waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane moet de schouders eronder zetten om Foxglove Farm te redden, maar zal het huwelijk van Isla en Drew deze moeilijke tijd ook doorstaan?

Mijn mening

Het verhaal begint op het moment dat Isla de keuken in komt en Drew de kastdeurtjes dichtgooit en op ruzie uit is. Isla begrijpt niet wat er aan de hand is en vraagt hier heel voorzichtig naar. Dan barst de bom en krijgen ze hoogoplopende ruzie. Isla begrijpt niet wat er aan de hand is en waarom Drew zo veranderd is. Ze besluit naar haar vriendinnen te gaan in de theesalon. Het blijft lang onduidelijk wat er precies aan de hand is met Drew.

Het verhaal is op zich losstaand te lezen, aangezien dit verhaal over andere personages gaat, dan in ‘Welkom thuis in Love Heart Lane‘, echter denk ik persoonlijk dat het veel leuker is als je de complete serie leest, en eenmaal begonnen aan de serie denk ik dat je mij al snel gelijk geeft. Dit kleine dorpje sluit je gewoon in je hart. Ook in dit tweede deel speelt de hechte gemeenschap van Love Heart Lane een grote rol. De problemen die Isla en Drew hebben, zijn niet zomaar opgelost en op een bepaald moment lijken ze zelfs uitzichtsloos, maar de auteur weet er toch op zo’n manier een draai aan te geven, dat er een oplossing in zicht komt, zonder dat het verhaal zijn geloofwaardigheid verliest.

Op een bepaald moment had ik wel medelijden met Isla en wilde ik Drew een schop onder zijn kont geven. Dat is voor mij altijd een teken dat ik goed in het verhaal zit en de personages mij echt weten te raken. Gelukkig kwam uiteindelijk, zoals eigenlijk altijd bij een feelgood, alles toch nog op zijn pootjes terecht en kunnen ze toch nog samen naar de toekomst kijken.

Zoals vaste volgers van ons weten, luisteren we, indien mogelijk, het boek ook tijdens het lezen. Dit was bij ‘Geheimen op Foxglove Farm’ ook mogelijk en de stem van Jantine van den Bosch was erg aangenaam en zij zorgde ervoor dat ik het boek nog intenser ervaarde dan als ik het boek zonder het luisterboek gelezen had.

Ik merk dat ik echt nieuwsgierig ben wie in de volgende twee delen centraal zullen staan. Er zijn namelijk nog twee delen aangekondigd. Het derde deel in de serie verschijnt in maart 2023 en het vierde deel verschijnt in oktober 2023. Ik kijk in ieder geval weer uit naar de volgende delen en kan niet wachten om opnieuw een uitstapje naar Love Heart Lane te maken.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Geheimen-op-foxglove-farm

Gegevens van dit boek:
Titel: Geheimen op Foxglove Farm
Serie: Heart Love Lane
Auteur: Christie Barlow
Uitgever: LS Amsterdam
Vertaald door: Els van Son
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 305
Verteller luisterboek: Jantine van den Bosch
Duur luisterboek: 09:11:03
ISBN paperback: 9789024599486
ISBN e-book: 9789024599493
ISBN luisterboek: 9789021033587
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge