Vero las: Christi Daugherty – Voor het te laat is

Nadat ik ‘De echomoorden‘ gelezen had, was ik helemaal enthousiast over de misdaadverslaggever Harper McClain die hier een rol in speelde. We zagen in de catalogus van uitgeverij Boekerij dat er een boek uitkwam van Christi Daugherty. Ik schakelde niet meteen dat dit dezelfde auteur was als C.J. Daughterty, maar nadat ik in de korte inhoud over Harper McClain las, ging er een lampje branden en wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgever ontvingen wij het boek bij verschijning dan ook op de deurmat. Hier willen wij uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In een welgestelde wijk van Savannah wordt een dode vrouw gevonden. De buurtbewoners zijn geschokt en voor misdaadverslaggever Harper McClain is de zaak nog verontrustender: het slachtoffer was een bekende van haar.

Naomi Scott was 24. Een rechtenstudente die als barmeisje werkte om de eindjes aan elkaar te knopen en die grootse plannen had voor de toekomst. Ze zou de wereld gaan veranderen. In plaats daarvan eindigde haar leven op straat, in het holst van de nacht, door een enkele kogel.


Er zijn geen getuigen, maar wel drie verdachten: Naomi’s vriendje, dat een crimineel verleden heeft waarvan hij zegt afstand te hebben genomen. Haar baas, die twee jaar geleden een ander jong barmeisje stalkte. En de zoon van de officier van justitie, Naomi’s ex. Alle drie de mannen beweren van Naomi te hebben gehouden. Maar Harper weet maar al te goed dat liefde de meest meedogenloze moordenaars maakt.

Cover

Op de cover zien we een herfstachtig tafereel. Aan de bovenkant van de cover zie je bomen in mooie herfsttinten. Op de voorgrond zien we een meertje. Hier zie je de bomen lichtjes in gespiegeld. Aan de rand van de oever staat een mysterieus huisje. Onderaan de cover staat de tekst ‘Drie mannen hielden van haar. Nu is ze dood.’ De cover in combinatie met deze tekst maakt me nieuwsgierig naar het verhaal en ik zou het boek dan ook opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

Auteur

Christi Daugherty werkte al op jonge leeftijd als misdaadverslaggever in de Verenigde Staten voordat ze naar Engeland verhuisde. Daar schreef ze een YA-serie die in meer dan 24 landen werd vertaald. De thrillers over Harper McClain zijn haar eerste werk voor volwassenen.

Het verhaal

Harper McClain gaat regelmatig in het café de Library, waar haar vriendin Bonnie werkt, een drankje doen na haar dienst. Als ze op een avond samen met Bonnie het café wilt sluiten krijgt ze telefoon van haar fotograaf Miles. Er is een moord gebeurd in het toeristengebied. Ze heeft echter gedronken dus Bonnie besluit haar naar de plaats delict te brengen. Als Bonnie en Harper aankomen en het lijk in de verte zien liggen herkent Bonnie haar vrijwel meteen. Het is Naomi, haar collegaatje uit het café. Harper besluit de zaak te gaan onderzoeken. Maar wie is de dader? Haar vriend die meteen opgepakt wordt als verdachte of toch haar ex-vriend, de zoon van een officier van justitie. Of is de dader toch de eigenaar van het café waar Naomi werkte. Hij werd twee jaar geleden verdacht van stalking. Alles wijst op haar vriend, maar Harper gelooft dit niet. En wat gebeurt er allemaal in het privéleven van Harper? Wie achtervolgt haar?

Mijn mening

Doordat bij ‘De echomoorden’ in de eerste versie van het boek als auteur C.J. Daughtery op de cover stond, had ik niet meteen de link gelegd met Christi Daughtery. Maar gelukkig door de flaptekst kwam ik er al snel achter dat dit een vervolg op ‘De echomoorden’ was.

In het eerste deel maakten we al kennis met Harper McClain. Zij is sinds ‘De echomoorden’ niet erg geliefd bij de politie en heeft hier ook tijdens haar werk last van, doordat ze minder snel informatie krijgt van de politie. Maar dit weerhoudt Harper er niet van om vol op een zaak te duiken.

Door de korte hoofdstukken en de cliffhangers die je regelmatig aan het einde van de hoofdstukken tegen komt, zorgen er voor dat je sowieso door wilt lezen.

Doordat het verhaal niet alleen maar om de gepleegde moord op Naomi draait, maar er ook genoeg in het privéleven van Harper gebeurd, leer je Harper ook beter kennen en hierdoor begrijp je ook haar beslissingen steeds beter.

Dit boek is op zich losstaand te lezen, echter er wordt regelmatig verwezen naar het eerste deel van deze serie en ik denk zelf dat je dan toch minder plezier aan dit boek beleefd, dan wanneer je ‘De echomoorden’ ook gelezen hebt. Dus ik zou aanraden om eerst ‘De echomoorden’ te lezen en dan deze. Aangezien er in ‘Voor het te laat is’ ook een gigantische spoiler naar ‘De echomoorden’ zit. Daarnaast is het ook absoluut geen straf om beide boeken te lezen.

Dit boek moet je lezen als je veel tijd hebt, want eenmaal begonnen kun je het boek niet meer aan de kant leggen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Voor-het-te-laat-is

Gegevens van dit boek:
Titel: Voor het te laat is
Auteur: Christi Daugherty
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 352
ISBN paperback: 9789022582503
ISBN e-book: 9789402313635
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij je lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge