Chris Whitaker – Alle slechte meisjes

Ik las in de folder van A.W. Bruna over het boek ‘Alle slechte meisjes’ geschreven door Chris Whitaker. De korte inhoud sprak me heel erg aan. Dus ik heb meteen een mail gestuurd of ik dit boek mocht recenseren. Ik ontving dan ook een recensie-exemplaar van de uitgever. Ik wil A.W. Bruna hier hartelijk voor bedanken .

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Raine klaagt weleens dat er nooit iets opwindends gebeurt in Grace.
Papa zegt: “Wees voorzichtig met wat je wenst…’
Iedereen houdt van Summer Ryan. Ze is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en ze is een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt als dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine.
Op een dag verdwijnt Summer. Ze is het zevende meisje in Grace dat plotseling niet meer thuiskomt. Met deze nieuwe tragedie heeft de politie moeite de onrust in het stadje te beteugelen. De sherrif gaat ervan uit dat Summer uit vrije wil is weggelopen, maar Raine laat het er niet bij zitten en gaat zelf op onderzoek uit.
Was Summer wel zo’n voorbeeldig meisje?Een prachtig geschreven, beklemmende thriller met een hartverscheurende ontknoping. Dit boek gaat recht je hart in en laat je niet meer los.

Cover

Op de cover zien we in feloranje letters de titel van het boek staan. Deze knallen echt van de cover af. Erachter zie je in een blauwachtige tint een gezicht van een vrouw waarbij de ogen bedekt zijn met veren. Ik vind de cover erg goed gekozen en deze cover zou me zeker opgevallen zijn.

Auteur

Chris Whitaker werd geboren in Londen en werkte tien jaar als handelaar op de Londense beurs. Zijn debuutthriller werd bekroond met de CWA John Creasey New Blood Dagger. Whitakers tweede boek, ‘Alle slechte meisjes’,  is het eerste dat in het Nederlands verschijnt. Hij woont in Hertfordshire met zijn vrouw en hun twee zoontjes.

Het verhaal

In het stoffige en saaie stadje Grace woont de voorbeeldige leerling Summer Ryan. Summer heeft een groot muzikaal talent en is zeer geliefd in het stadje. Haar tweelingzus Raine is juist het tegenovergestelde. Raine is rebels en moeilijk. Een verschil van dag en nacht dus.

Op een dag is Summer verdwenen. Ze is niet het eerste meisje dat opeens verdwijnt. Dit is al 6 keer eerder gebeurd.
Hierdoor ontstaat er onrust in het kleine stadje. Volgens de sheriff is Summer uit vrije wil weggelopen, maar haar zusje gelooft dit niet en gaat op onderzoek uit.
Was Summer wel zo voorbeeldig als iedereen denkt?

Mijn mening

Ik begon vol enthousiasme te lezen in dit boek. Het boek wordt verteld vanuit twee perspectieven. Aan de ene kant lees je het verhaal van Summer, dat in het verleden afspeelt, net voor haar verdwijning. Aan de andere zijde lees je over de zoektocht van Raine, Purv en Noah. Deze verhaallijn speelt zich in het heden af. Je komt steeds een stapje dichter bij de waarheid. Echter het kleine stadje Grace leeft in het donker door een donkere wolk die boven het stadje hangt. Buiten dit stadje schijnt de zon. Dit is zo’n stuk in het verhaal, waardoor ik erg veel moeite  had om het verhaal verder te lezen. Ook had ik met geen van de personages een klik. Hierdoor las het boek voor mij erg afstandelijk en kon ik maar moeilijk in het verhaal komen. Helaas. Ondanks dat ik zo’n hoge verwachtingen van dit boek had, zijn deze voor mij niet uitgekomen. De schrijfstijl van Chris Whittaker is niet aan mij besteed en gun ik vanaf nu aan andere lezers, die zijn schrijfstijl wel weten te waarderen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alle slechte meisjes
Auteur: Chris Whitaker
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s E-book: 400
ISBN paperback: 9789400510265
ISBN E-book: 9789044977370
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: €7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge