Chinouk Thijssen – Hij is van mij

Hij is van mij
Informatie die te lezen is op de achterflap: Had ik deze baan maar nooit gekregen. Had ik Arthur maar nooit ontmoet. Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen. Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken. Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen. 

Ik kwam bij auteur Chinouk Thijssen uit, doordat ze mij was gaan volgen op Instagram. Toen ik zag dat ze Auteur was, ben ik eerst eens op haar site gaan kijken en heb ik meteen boek gereserveerd in de bibliotheek. Dit was ook vrij snel daar, dus kon ik het boek gaan halen.

Op internet lees je veel recensies van het boek waarbij Zara pas 18 is en nog bij haar oma woont. In deze eerste druk is ze 24 en woont ze op zich zelf, en heeft ze 2 kinderen. Ik vond de verhaallijn wel goed in elkaar zitten. Als ik denk dat Zara in het herschreven boek pas 18 is en dan al manager van een winkel. Dan komt het bij mij al ongeloofwaardig over. Dus ergens ben ik blij dat de bibliotheek de oude versie heeft, deze is echter niet meer verkrijgbaar volgens mij. Ik zat al vrij snel in het verhaal. Zara begint te werken bij Next View als manager. Doordat Michael (de vader van haar kinderen) niet altijd op de kinderen kan letten gaat ze op zoek naar een oppas. Hier komt Elize in het verhaal. Ze is meteen helemaal gek met de kinderen en Elize wordt de oppas van de kinderen. Op een bepaald moment wordt een van de medewerkers van Next View vermoord en wordt Zara hiervan vermoordt door een  tweet waarin geschreven wordt dat ze blij is dat ze van M verlost is. Echter is dit wel een account van Zara? Vervolgens wordt de spanning goed opgevoerd en heb je zoiets van wie is het. Ik had op een bepaald moment wel door wie achter de stalking zat, maar wist niet goed hoe het verhaal verder precies in elkaar zat, en dat werd ook goed geheim gehouden tot vrij aan het einde van het boek. En het was een ontknoping die ik niet helemaal verwacht had. Zoals anderen benieuwd zijn hoe het verhaal dan in elkaar zit in deze versie ben ik toch wel benieuwd hoe het herschreven verhaal in elkaar zit, want dit verhaal moet toch wel helemaal herschreven zijn, want waar komen bepaalde personen dan in het verhaal, volgens mij krijg je dan een heel ander verhaal.
Deze versie vind ik in ieder geval erg goed in elkaar gezet, en zorgt er in ieder geval voor dat ik meer van Chinouk Thijssen wil lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hij is van mij
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Free Musketeers
Aantal pagina’s: 188
ISBN: 9789048425099

Gegevens van het herschreven boek:
Titel: Hij is van mij
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Scelta Publishing
Aantal pagina’s paperback: 267
Aantal pagina’s E-book: 175
ISBN Paperback: 9789491884269
ISBN E-book: 9789491884276
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,95

De herschreven versie van dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge