Chinouk Thijssen – Fataal spel


Bryan had van Clavis books het boek “Fataal Spel” geschreven door Chinouk Thijssen ontvangen en omdat het boek mij ook wel aansprak en Bryan erg enthousiast was over het boek, was ik overtuigd dat ik het boek moest lezen. Ik wil Clavis books dan ook bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:

Zusje, kom alsjeblieft terug. Pap en mam willen bijna de moed opgeven, dat voel ik. Maar dat mag je niet laten gebeuren, Jessie. Je moet snel terugkomen. Dan kunnen we erom lachen hoe je ons in de steek hebt gelaten. Ik beloof je dat we erom zullen lachen en niet boos zullen zijn. Echt. Kom je dan nu? Alsjeblieft?

Carmen en haar zus Jessie zijn twee handen op een buik. Ze lijken erg op elkaar – mensen denken vaak dat ze een tweeling zijn, ook al schelen ze twee jaar. En soms weet Carmen precies wat haar zus denkt. Als Jessie op een dag opeens spoorloos verdwijnt, wordt die bijzondere band alleen maar sterker. Carmen voelt gewoon dat haar zus ontvoerd is, en dat ze in gevaar is. Maar de politie en haar ouders willen haar niet geloven. En waarom hebben ze juist haar zusje meegenomen? Carmen gaat zelf op onderzoek uit…

De cover

De cover vind ik erg gaaf. Er zit een meisje in elkaar gedoken in een wit jurkje op blote voeten, angstig in een hoekje van een kelder of iets dergelijks. Het ziet er onderkomen uit. Ik stel me voor dat dit Jessie is. Door deze cover zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is een veelzijdige boekenwurm. Ze heeft een grote collectie die ze op kleur sorteert, schrijft zelf artikelen en boeken én ze is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Naast het schrijven van young adult-thrillers, werkt Chinouk als redacteur, als columnist voor Zakenmeisje.nl en als content creator voor writers:community. Al dat harde werk leverde haar in 2017 de vierde plaats op in de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.

Het verhaal

Carmen krijgt allerlei opdrachten opgestuurd. Wat is dit voor ziek spelletje? Haar zusje Jessie is ontvoerd en Carmen moet haar zien te redden. Alleen als ze alle raadsels oplost en doet wat de ontvoerders willen ziet ze haar zusje nog terug. Althans dat beweert de ontvoerder. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar het wordt steeds gevaarlijker en extremer. Hoe ver zal ze moeten gaan om haar zus te redden? En kan ze haar wel redden?

Mijn mening

Ik heb van Chinouk Thijssen eerder het boek “Hij is van mij” gelezen. Dat boek vond ik al erg goed, en ik merkte dat ook nu de schrijfstijl van Chinouk weer erg lekker weg leest. Ik zat al vrij snel in het verhaal en wilde maar verder lezen. Wel had ik enkele dingen die ik een beetje ongeloofwaardig vond. Een van de dingen die ik ongeloofwaardig vond, maar die ik wel kan vertellen zonder te spoileren. Dat je vriendin op stap gaat als je zusje verdwenen is. Dat kan ik me niet echt voorstellen. Mij lijkt dat je dan meteen wilt helpen met zoeken. Maar dat kwam pas op een veel later moment. Echter dat waren enkele kleine details die er wellicht uitgehaald hadden kunnen worden, echter vond ik het verhaal verder erg spannend en vooral bij het einde zat ik op het puntje van mijn stoel en wilde ik weten hoe het nu verder af zou lopen. Het open einde van dit boek nodigt bijna uit voor een vervolg. Wie weet krijgt dit boek wel nog een vervolg. Na Fataal Spel weet ik het zeker. De schrijfstijl van Chinouk Thijssen is erg aangenaam te noemen en nodigt uit om meer van haar te lezen. Dus van mij mag ze nog lang door gaan met boeken schrijven.

Gegevens van dit boek:
Titel: Fataal spel
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s Paperback: 197
ISBN Paperback: 9789044830910
Prijs Paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge