Charlotte Link – Minnaar

Ik lees de serie met Kate Linville in de hoofdrol erg graag, dus toen ik zag dat er een nieuw deel uit zou komen was ik meteen nieuwsgierig en de korte inhoud sprak mij wederom meteen aan. Nadat we het mailtje van de uitgever beantwoord hadden, dat we interesse hadden in deze titel, kregen we al snel een bevestiging en de pakketbezorger stond dan ook rond de verschijningsdatum met het recensie-exemplaar op onze stoep. Hier willen we Xander uitgevers uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In het holst van de nacht rijdt een jonge vrouw alleen door het verlaten gebied van de North York Moors. Het is bitterkoud en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto, die op een onverharde weg staat. Er is een getuige die beweert dat ze die nacht niet alleen was, maar klopt die getuigenis wel en wie was er dan bij haar? Haar vriend? Een vreemdeling? Haar moordenaar?

Detective Kate Linville wordt op het onderzoek gezet en vindt al snel een aanwijzing naar een cold case, waarbij een tienerjongen op gruwelijke wijze werd gemarteld. Haar ex-collega Caleb Hale leidde dat onderzoek, maar slaagde er niet in om het op te lossen. In een zaak waarin niets is wat het lijkt komt Kate steeds dichter bij de dader en moet ze oppassen dat ze niet zelf in zijn val loopt…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Nu is er een mistig landschap in de ochtend te zien met in het midden weer een stuk spiegel, net als bij de andere delen. Door het gebruik van hetzelfde lettertype en het soort cover zou dit boek mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland. Haar boeken zijn internationale bestsellers en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. In Nederlandse vertaling verschenen eerder Leugenaar, Moordenaar en Zondaar, waarvan al meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht.

Het verhaal

Een vrouw rijdt naar huis na een single-kookcursus en wordt aangehouden door een man. Een medecursist ziet dit gebeuren en vraagt zich af wie er bij haar instapte, maar rijdt toch verder naar huis. Het sneeuwt en het is bitterkoud. De volgende dag wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto, die op een onverharde weg staat. Moet de medecursist iets zeggen of moet ze zwijgen over wat ze gezien heeft? Was het misschien gewoon haar vriend die instapte? En waarom staat de auto dan op zo’n vreemde plek?

Detective Kate Linville wordt op de zaak gezet en er wordt al snel een link gelegd met een cold case. In deze cold case is een tienerjongen op gruwelijke wijze gemarteld. Caleb Hale, ondertussen haar ex-collega, leidde destijds dat onderzoek, maar slaagde er niet in dat onderzoek op te lossen. De zaak lijkt heel anders in elkaar te zitten dan in eerste instantie gedacht. Kate zit de dader steeds dichter op de hielen en ze moet oppassen dat ze niet zelf in zijn val loopt…

Mijn mening

Minnaar is het voorlopig laatste deel van de Kate Linville serie, maar stiekem hoop ik dat Charlotte besluit om haar personage toch nog te laten terug komen in nieuwe boeken, want ik wil eigenlijk nog geen afscheid nemen van deze eigenwijze rechercheur.

Minnaar begint met een hoofdstuk uit 2010. Hierin speelt een jongen die behoorlijk overgewicht heeft een grote rol. Hij wordt uiteindelijk bij de deur gevonden door de buurman. Wat er gebeurd is, wordt niet echt duidelijk, maar het maakt mij meteen nieuwsgierig waardoor ik snel de pagina omsla. Hierna maken we een sprong in de tijd en zijn we in 2019. En begint het eigenlijke verhaal.

In Minnaar volg je wederom verschillende verhaallijnen, net zoals we dat in de voorgaande delen gedaan hebben. Ik denk persoonlijk wel dat het belangrijk is dat je de voorgaande delen gelezen hebt. Anders mis je toch een bepaalde basis die belangrijk is om de verhaallijn goed te kunnen volgen. Na de vorige zaak heeft Caleb Hale ontslag genomen en Kate krijgt een nieuwe chef. Deze staat er op dat ze alles volgens de regels doet. En hier heb ik soms best om moeten lachen, want Kate en alles volgens de regels doen? Dat zijn twee dingen die niet bij elkaar passen, maar het mooiste vond ik toen haar chef Pamela Graybourne zelf de regels niet zo nauw nam met alle gevolgen van dien.

Wat ik een groot pluspunt vond, waren de stukken geschreven vanuit een onbekend persoon. Dit maakte mij extra nieuwsgierig en ik vroeg mij meerdere keren af wie het was. Ik had wel iemand in mijn hoofd maar dat kon gewoon niet en dat bleek ook niet zo te zijn. Dit heeft Link echt op een goede manier in het verhaal verweven.

Dit verhaal had voor mijn gevoel wel iets minder het wow-effect als de voorgaande delen, maar het was op een andere manier supergoed in elkaar gezet, waardoor je door plotwendingen toch steeds weer verrast werd en je gewoon verder moest lezen om te weten wat er nu weer ging gebeuren.

Ook leren we Kate weer wat beter kennen en dat vind ik altijd het leuke bij een serie. Doordat de hoofdpersonen steeds terug keren, leer je deze beter kennen en lijkt het alsof je steeds een beetje thuiskomt bij deze personages als je aan een nieuw boek begint. In dit vierde deel komt ook het privéleven van Kate weer aan bod en wordt ook de relatie die Kate en Caleb samen hebben meer uitgediept en er lijkt heel even iets op te bloeien tussen hen en dit vond ik wel passen aangezien deze spanning al langer tussen hen in hing. Ik hoop dan ook dat er toch nog een deel van deze serie volgt, want ik ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat tussen Kate en Caleb en, of Pamela als chef actief blijft bij de North Yorkshire Police.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Minnaar

Gegevens van dit boek:
Titel: Minnaar
Serie: Kate Linville
Auteur: Charlotte Link
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Jolanda te Lindert
Aantal pagina’s paperback: 464
Aantal pagina’s e-book: 497
ISBN paperback: 9789401618052
ISBN e-book: 9789401618069
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge