Charlotte Link – Leugenaar

We zagen dat bij Xander uitgevers een boek uitkwam van Charlotte Link. Nu moet ik eerlijk zeggen dat deze naam mij nog niks zei, maar de cover sprak mij aan en na de korte inhoud gelezen te hebben werd ik echt nieuwsgierig naar dit boek. Dus een mailtje gestuurd naar de uitgever en niet lang na verschijning stond de bezorger aan onze deur met een pakketje. Hier willen we Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat.

Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire. Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant… waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

De cover

Op de cover staat een heidelandschap met een kolkende rivier. Echter het ziet er uit alsof je door gebroken glas kijkt, hierdoor krijg je midden in de afbeelding een vertekening. Ik snapte het in eerste instantie niet zo goed, maar achteraf vind ik de cover wel goed passen, door het vertekend beeld wat Kate van haar vader heeft, ziet zij ook de dingen anders. Een cover waar je langere tijd naar blijft kijken.

De auteur

Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland. Haar boeken zijn internationale bestsellers, en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

Het verhaal

Kate Linville is eenzaam. Ze heeft haar werk als detective bij Scotland Yard en heeft alleen haar vader nog. Dan wordt hij op een brute wijze vermoord. Kate blijft alleen over. Als na twee maanden nog geen schot in de zaak zit, besluit Kate verlof te nemen en terug naar Yorkshire te gaan. Ze wordt echter al snel teleurgesteld. Inspecteur Caleb Hale lijkt zich op één dader gefocust te hebben en lijkt vooral uit te gaan van makkelijke antwoorden. Kate voelt aan alles dat de moord op haar vader veel ingewikkelder in elkaar zit dan de politie denkt. En terecht: haar vader bleek niet de man te zijn die Kate dacht. Hij had een hoop geheimen. Hierdoor zet ze bij alles wat ze over haar vader weet vraagtekens.

Mijn mening

Toen we het boek binnen kregen, dacht ik wel even ‘Oh die is dik’. En doordat ik de auteur nog niet kende, word ik dan toch altijd een beetje nerveus. Wat als de schrijfstijl tegenvalt… Maar ik kan jullie geruststellen… Ik heb geen moment gemerkt dat het boek 608 pagina’s telde. Ik vloog door het boek heen. Eenmaal begonnen in het boek, kon ik gewoon niet meer stoppen met lezen. Soms moet je even stoppen om eten te maken, vanwege afspraken, of om toch even een uurtje proberen te slapen. Maar voor de rest, werd ieder vrije minuut het boek opgepakt, waardoor ik het boek ook sneller dan verwacht uit had. En dat is een teken dat ik het boek erg goed vond.

Kate Linville is een onzeker persoon. Ze twijfelt aan haar kunnen als detective. En ze denkt dat haar collega’s van Scotland Yard haar ook niet echt waarderen, ze denkt dat ze steeds het verkeerde zegt en dat ze rare opsporingsideeën heeft. Echter in het onderzoek naar de moord op haar vader, blijkt dat ze het rechercheteam steeds een stap voor is.

Dit eerste deel in de Kate Linville-serie smaakt beslist naar meer. De personages zijn goed uitgewerkt al wordt er in het begin iets te veel uitgelegd, echter dit verdwijnt al snel. Naar mijn gevoel is dat echt om de lezer snel het verhaal in te trekken en dat is gelukt. Eenmaal begonnen met lezen, kun je niet meer stoppen. Je moet gewoon doorlezen.

Het verhaal speelt zich in Engeland af, en ondanks dat Link een Duitse is, merk je dit nergens. Ze weet de omgeving zo levensecht te omschrijven dat je je zelf ook in deze omgeving waant tijdens het lezen. En ondanks dat dit boek niet dun is, kan ik echt zeggen dat je dit tijdens het lezen echt niet merkt. Het boek leest vlot en er gebeurt genoeg, maar nergens overdreven veel. Het is een geloofwaardig verhaal en de personages worden ook met echte gevoelens neergezet. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten op een volgend deel. In oktober verschijnt het tweede deel uit de serie. En het nieuwe deel ‘Moordenaar‘ is nu reeds te reserveren. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leugenaar

Gegevens van dit boek:
Titel: Leugenaar
Auteur: Charlotte Link
Serie: Kate Linville
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Jolanda te Lindert
Aantal pagina’s paperback: 608
Aantal pagina’s e-book: 589
ISBN paperback: 9789401614245
ISBN e-book: 9789401614252
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge