Charlotte de Monchy – Hart voor de zaak

Toen wij zagen dat er bij uitgeverij Boekerij een nieuwe feelgood van de hand van Charlotte de Monchy zou verschijnen, wisten wij eigenlijk meteen dat wij dit verhaal graag wilden lezen. De cover is leuk, de korte inhoud klonk interessant, dus wat kan er dan nog mis gaan? Na een kort mailtje naar de uitgeverij, ontvingen wij rond de verschijningsdatum een recensie-exemplaar van ‘Hart voor de zaak’. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

De cover

Op het bovenste gedeelte van de cover is een landelijk tafereel te zien. Ik neem aan dat dit Magnus Estate in Ierland voor moet stellen. Ook staat het varkentje, die vaker in het verhaal terug komt, erop. Het is net alsof dit een sticker is, want het varkentje glanst als enigste op de cover. Hierdoor springt hij er echt uit. Alleen daarom zou de cover mij al opgevallen zijn, want een verhaal met dieren is meestal leuk en goed.

De auteur

Charlotte de monchy studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schrijft vrolijke, sprankelende feelgoodromans. Van haar boeken, waaronder Zes maanden zonder, Tegen beter weten in en Wie waagt die wint, zijn al bijna 180.000 exemplaren verkocht.

Het verhaal

Voor Julia is er maar een plek waar ze zich thuis voelt: het betoverende Magnus Estate in Ierland. Ze houdt het landgoed draaiende en haar cottage ligt, net zoals de gerenoveerde vakantiewoningen aan een adembenemend meer. Haar collega’s zijn haar vrienden en familie geworden en ze geniet met volle teugen van al het moois dat Magnus Estate te bieden heeft. Maar haar ouders, die in Nederland wonen, denken daar anders over. Zij willen graag dat Julia de fabriek overneemt in het saaie dorp waar ze is opgegroeid. Wil Julia dit wel?

Als de eerste gast, voor de luxe vakantiewoningen, aankomt op Magnus Estate, is ze verbaasd: ze herkent deze persoon. Het is niemand minder dan Scott Manswell, een bekende rockster die, nooit met positief nieuws, in alle roddelbladen te vinden is. Julia is meteen op haar hoede, want zo’n norse rockster zal geen waardering hebben voor de mooie natuur, de belangrijke moestuin en de lieve scharrelvarkentjes in het bos. Het is moeilijk, maar Julia moet er toch echt alles aan doen om de beleefde gastvrouw te blijven. Als klap op de vuurpijl verschijnt plotseling de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen? Maar wil Julia dit wel? En is ze bestand tegen zijn knappe charmes?

Mijn mening

Een nieuw boek van De Monchy, ik heb er lang naar uitgekeken en kon eigenlijk ook niet wachten om te beginnen in ‘Hart voor de zaak’. Doordat wij alle recensie-exemplaren lezen op volgorde van ontvangen duurde het natuurlijk even eer deze nieuwe De Mochy aan de beurt was. Eerder las ik ‘Beter laat dan nooit‘ en ‘Wie waagt die wint‘, van haar hand en deze twee verhalen waren al een feest om te lezen. Uiteraard was ik daardoor ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwste feelgood.

Ondertussen kan ik wel stellen dat ik sinds ruim een jaar nog liever een feelgood lees dan bijvoorbeeld een thriller. Bij een feelgood kan ik even alles vergeten, niet teveel nadenken en gewoon genieten. Dit is bij ‘Hart voor de zaak’ ook het geval. Ik hou ervan!

In ‘Hart voor de zaak’ maken wij kennis met Julia. Ze beheert Magnus Estate, in het mooie Ierland. Als Nederlandse is ze hier een aantal jaar geleden neergestreken en ze weet één ding zeker: hier wil ze altijd blijven. Maar aan andere kant weet ze ook dat haar ouders de wens hebben dat ze ooit de augurkenfabriek, in het stoffige Nederland, overneemt.

Charlotte de Monchy behoort ondertussen tot één van mijn favoriete feelgoodauteurs. Ze schrijft fijne, luchtige en grappige verhalen. Wat voor mij alleen al altijd een pluspunt is, is als er een dier in een verhaal voorkomt. In ‘Hart voor de zaak’ is dit een varken. Ik ben een dierenliefhebber en ik zou het varken zo willen adopteren.

De hoofdstukken zijn kort en dit in combinatie met de luchtige en vlotte schrijfstijl, had ik het boek snel uit. Persoonlijk hoop ik dat deze auteur snel weer in de pen kruipt, zodat haar fans, en ook ik dus, weer kunnen genieten van nieuwe verhalen van haar hand.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Hart-voor-de-zaak

Gegevens van dit boek:
Titel: Hart voor de zaak
Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 368
Verteller luisterboek: Kristel van Eijk
Duur luisterboek: 09:22:00
ISBN paperback: 9789022592991
ISBN e-book: 9789402316667
ISBN luisterboek: 9789052865553
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge