Chantal & Priscilla van Gastel – Zonder jou

zonder-jou
Informatie die te lezen is op de achterflap: Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.

De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Na de feelgood romans van Chantal van Gastel was ik heel benieuwd hoe het boek zou worden wat ze samen met haar zus Priscilla zou gaan maken. Ik had er hoge verwachtingen van. Dus toen het boek uit kwam wilde ik dit erg snel gaan lezen. Thrillers zijn sowieso mijn favoriete genre en Chantal van Gastel heb ik ook altijd erg graag gelezen.

De cover geeft voor mij goed weer wat het boek wil zeggen. Het moederhart van Valerie breekt door het gedrag van Mick. Ik vind de cover erg goed bij het boek passen.

Het boek gaat over Oscar en Valerie en hun zoon Mick. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Valerie en vanuit Mick. Hierdoor heb je eerder door dan de ouders hoe het in elkaar steekt, maar dit maakt het boek net extra huiveringwekkend. Mick heeft een gedragsstoornis en Chantal en Priscilla weten heel goed het gevoel van moederliefde te omschrijven. Terwijl ik zelf geen kinderen heb, en ook geen kinderwens heb, kon ik me heel goed in Valerie inleven en me haar gevoel voorstellen. Dit vind ik heel goed gedaan door het schrijversduo.

Er is heel wat mis in het hoofd van Mick en dat wordt steeds duidelijker des te verder je in het boek komt. De plannen en ideeën die Mick er op nahoudt zijn zo extreem, dat dit wel verkeerd moet aflopen. De spanning wordt heel goed opgebouwd. En het gebeurd dan toch net anders dan dat je in eerste instantie verwacht. Maar Mick is slimmer als zijn ouders denken. Het is zelfs zo erg mis dat Oscar de scheidingspapieren in orde maakt en hierin op laat nemen dat hij niks meer met Mick te maken wil hebben. Echter ook dit loopt anders dan dat je verwacht.

Het enige minpuntje wat ik zelf had is dat het einde ietwat abrupt was, en voor mij nog niet afgesloten is. Het blijft nu door mijn hoofd spoken hoe gaat het nu verder met Mick? Wellicht dat er nog een vervolg komt? In ieder geval hoop ik dat Chantal & Priscilla samen verder gaan schrijven. Chantal schreef alleen al heel goed, maar samen zijn ze uitmuntend. Dit boek is een verhaal wat onder je huid kruipt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zonder jou
Auteur: Priscilla van Gastel & Chantal van Gastel
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s Paperback: 384
ISBN Paperback: 9789402715903
ISBN E-book: 9789402751437
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge