Chantal van Mierlo – Het Isolement

Isolement

Informatie die te lezen is op de achterflap:In ‘Het isolement’ van Chantal van Mierlo raakt Razvan na een avond uit in Amsterdam geobsedeerd door Coco. Hij heeft na een moeilijke jeugd zijn weg gevonden in de internetcriminaliteit en gebruikt zijn kennis van cybercrime om haar te isoleren. Hij plundert Coco’s bankrekening, hackt haar webcam en haar social media en zet haar hele leven op zijn kop. Door toedoen van deze catfish raakt ze steeds verder in de problemen, en ze wordt opgevangen door een vriend. Samen proberen ze de identiteit van haar online stalker te onthullen. Maar kan ze haar vriend vertrouwen? ‘Het isolement’ van Chantal van Mierlo leest als een spannende film. De twee vertellers zetten je constant op het verkeerde been. ‘Het isolement’ is Chantal van Mierlo’s tweede thriller, eerder verscheen ‘De nummers’.

Ik zat vrij snel in het verhaal Razvan is helemaal onder de indruk nadat hij Coco heeft ontmoet. Razvan is lichtelijk gestoord en weet niet goed hoe hij contact moet maken met een meisje. Om Coco te krijgen heeft hij een plan bedacht om Coco helemaal te isoleren. Door eerst haar bankrekening te plunderen en te zorgen dat vrienden haar niet meer willen zien, verliest ze ook nog haar baan. Coco heeft alleen nog haar zwaar gehandicapte broer. Daar heeft ze ook regelmatig contact met Jeroen, de ergotherapeut van haar broertje. En dat is de enige die ze nog vertrouwd, maar is hij wel te vertrouwen…?

Het verhaal zit erg goed in elkaar en ik wilde steeds verder lezen. De spanning loopt goed op, en al weet je op een bepaald moment hoe het verhaal in elkaar zit toch weet Chantal van Mierlo de spanning toch met onverwachte wendingen.

Enige waar ik even bij stil stond was een stukje aan het begin van het boek, wat naar mijn idee niet klopte…. Er staat dat Coco op de link geklikt heeft waardoor Razvan in haar computer kan. Echter een stukje later staat dat Coco niet thuis is. Dit was iets wat naar mijn idee niet klopte. Ze kan niet op de link klikken als ze niet thuis is. Maar verder echt een super boek. Ik vind het een erg actueel boek, je hoort toch nog steeds dat mensen gehackt worden en dat ze vaak het idee dat ze veilig zijn. Zeker een boek wat je gelezen moet hebben. En erg leuk voor de jongere lezen door dat er ook een stuk over uitgaan en stappen is, maar zeker ook voor de oudere lezer, door het stukje familie en vriendschap wat belangrijk is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het isolement
Auteur: Chantal van Mierlo
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s Paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 272
ISBN Paperback: 9789026334139
ISBN E-book: 9789026334146
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge