Chantal van Gastel – Ik wist het

Ik wist het
Informatie die te lezen is op de achterflap:  Een betoverend verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft. Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht.

Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze letterlijk altijd heeft gedroomd. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens van iedereen om zich heen ingezogen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die De Haai wordt genoemd. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek.

Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt? 

Ik had de eerste hoofdstukken van dit boek al gelezen in de verhalenbundel 21 zomers. Wat me dus meteen nieuwsgierig maakte naar de rest van het verhaal.
Het boek is weer geschreven in de luchtige plezierige schrijfstijl van Chantal van Gastel.
Mia ontdekt dat ze een gave heeft waardoor ze dingen kan zien die staan te gebeuren. Dit brengt haar in verschillende aparte situaties. Als ze Axel aanspreekt bij de foodcar van Feo over een brand waar ze Axel al eens gezien heeft weet Axel niet waar ze het over heeft maar ’s avonds vind deze brand pas plaats. Hierdoor wordt Axel (bijgenaamd de Haai), en verslaggever, nieuwsgierig naar Mia en beginnen ze met elkaar op te trekken. Mia heeft dromen van een relatie met Feo. En er hangt ook een spanning tussen hun. Echter is er ook nog Axel die steeds meer met Mia optrekt en als Mia visioenen krijgt over een familielid van Axel wordt de band alleen maar sterker tussen hun. Gelukkig komt het uiteindelijk goed met het familielid van Axel.
Dit boek is een echte chicklit en bezorgt je regelmatig een brede glimlach.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik wist het
Auteur: Chantal van Gastel
Uitgeverij: The House of books
Aantal pagina’s Paperback: 480
Aantal pagina’s E-book: 460
ISBN Paperback: 9789044344868
ISBN E-book: 9789044344875
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge