Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn – De wensenwinkel *Blogtour*

Ons werd gevraagd of wij interesse hadden om deel te nemen aan de blogtour rondom ‘De wensenwinkel’. Wat is er nu leuker om in het najaar een kerstverhaal te lezen en lekker in de kerststemming te komen. Daarom zeiden wij ook volmondig ja op dit leuke verzoek. Niet veel later hadden wij een digitaal exemplaar in onze inbox zitten, een paar dagen geleden ontvingen wij ook een fysiek exemplaar van ‘De wensenwinkel’. Hier willen wij Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Je hebt je cadeautjes nog niet ingepakt, het koor heeft zich afgemeld voor je kerstmarkt en je moet nog een date vinden voor oud en nieuw. December is vaak een stressvolle maand, dus kom naar De Wensenwinkel en laat je ontzorgen door Claire, Josie, Stijn en Jimmy. Of je nu hulp nodig hebt om een kerstbingo voor ouderen te organiseren of de ladder niet op durft om de gevel van je huis vol lichtjes te hangen, deze vier staan voor je klaar! Maar wie laat hún wensen uitkomen?

De cover

De kleur van de cover is rood, waar een soort van wolk in zit. In de wolk is een leuk winkelpand te zien. Ik neem aan dat dit de wensenwinkel is. Ook zijn er, in de wolk, verschillende kerstartikelen te zien. Ik word erg blij en vrolijk van de cover en ik krijg er een echt kerstgevoel bij. Een schot in de roos dus.

De auteurs

Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn hebben hun sporen verdiend met hun heerlijke feelgoodromans en -series. Ze schreven eerder ook aan de Huisgenotenserie van Emma Zolder. Het grappige en romantische De wensenwinkel staat bol van liefde, humor en vriendschap.

Het verhaal

De mooiste en gezelligste maand is net begonnen en er zijn altijd mensen die een wens hebben. Vanaf nu kun je de hulp inroepen van Claire, Josie, Stijn en Jimmy en hun wensenwinkel. Of het nu gaat om het ophangen van de kerstverlichting, omdat je niet meer op de ladder durft, of dat je last-minute een koor zoekt voor op de kerstmarkt. Niks is té gek voor deze helden. Maar natuurlijk hebben ze zelf ook genoeg wensen en ze vragen zich stilaan af wie deze gaat vervullen.

Boektrailer

Mijn mening

Als Claire het naaiatelier van haar oma erft weet ze niet goed wat ze ermee moet. Haar oma heeft één wens, dat ze er iets moois van maakt. En dat besluit Claire dan ook te doen. Al snel komt ze, samen met haar goede vriendin Josie, op het briljante idee om er een tijdelijke winkel van te maken en zo is de wensenwinkel geboren. Met behulp van Stijn, die een ervaren klusjesman is, en Jimmy, die zijn baan als hunk in een dagelijkse soapserie, net verloren is, besluiten ze dit varkentje wel even te wassen. Maar al snel blijkt dat dit toch niet zo makkelijk gaat. Ze moeten alle registers opentrekken en over hun eigen grenzen heen stappen om alle wensen te vervullen

Zet je kerstboom op, pak er een glas glühwein bij, en plof op de bank met deze fantastische feelgood.

De schrijfstijl van Saskia was voor ons bekend, maar van Chantal hadden wij, erg genoeg, nog niks gelezen. Maar hoe leuk is het als twee auteurs hun liefde voor schrijven kunnen bundelen? Vaak is het dan maar nog afwachten hoe dit uitpakt, maar bij deze twee auteur pakte het gelukkig goed uit. Het is net of ze al jaren samen schrijven. Ik had niet het gevoel dat ik een verhaal van twee auteurs aan het lezen was. En als ik dit gevoel heb, zit het, op dat gebied, wel goed.

De schrijfstijl van dit auteursduo is erg luchtig te noemen. De humor die ze beiden hebben kan ik ook erg waarderen. Het feelgood-gehalte is duidelijk aanwezig en hoe verder ik in het boek kwam, des te meer zin kreeg ik in kerstmis. Ik zei nog tegen Veronique, ‘Zullen wij de kerstboom al opzetten?’, het enigste nadeel dat wij hebben… Drie katten die dan meteen in de boom hangen en dus hebben wij dit nog maar even achterwege gelaten. 😉

Natuurlijk is er ook een onderliggende boodschap te vinden in dit verhaal. De belangrijkste boodschap die Chantal en Saskia de lezers willen meegeven zal zijn dat je lief moet zijn voor een ander en iets voor een ander over moet hebben. Daarnaast is ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ een bekende uitdrukking en deze past ook uitermate goed bij dit geweldige verhaal.

Ben je opzoek naar een feelgood waardoor je steeds meer zin krijgt in de feestdagen? Dan is dit hét boek voor jou! Haal de kerstballen maar alvast van de zolder, want voor je het weet zet je die boom op!

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De wensenwinkel
Auteurs: Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 244
ISBN paperback: 9789020550931
ISBN e-book: 9789020550948
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Kerstmis komt vroeg dit jaar want wij mogen, namens Chantal & Saskia, één fysiek gesigneerd exemplaar van ‘De wensenwinkel’ verloten! Kans maken op deze feelgood? Klik hier en doe snel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge