Vero las: Cathy Kelly – Het begin van de rest van je leven

In de folder van uitgeverij Boekerij zagen wij het boek ‘Het begin van de rest van je leven’ staan. De cover sprak ons meteen aan en nadat ik de achterflap gelezen had, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Nadat we uitgeverij Boekerij een mailtje gestuurd hadden kregen we het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra bijzondere dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. Maar de gebeurtenissen op de feestelijke dag luiden voor alle drie de vrouwen een wel heel bijzonder jaar in…

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe en vernieuwde leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp.


Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnen stapt en het volkomen op zijn kop zet.

De cover

Op de cover staat een hond met een cadeautje in zijn bek. Op de achtergrond zien we een landelijk gelegen huis De cover komt vrolijk op mij over en hierdoor werd ik nieuwsgierig naar het verhaal. Achteraf gezien vind ik de cover niet echt bij het verhaal passen. Dit vind ik op zich wel jammer.

De auteur

Cathy Kelly was journaliste voordat ze romans begon te schrijven. Haar werk, geïnspireerd door de boeken van Maeve Binchy, wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven. Ze woont in Wicklow, Ierland.

Het verhaal

Drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag. Het zijn bijzondere verjaardagen. Ginger wordt 30, Sam 40 en Callie wordt 50. Deze bijzondere verjaardag luidt ook onverwachts een heel bijzonder jaar in.
Ginger zou haar verjaardag door brengen op het huwelijk van haar beste vriendin maar tijdens deze dag lopen dingen anders dan verwacht. Hierdoor heeft ze het gevoel alsof ze op een ramp afstevent maar wellicht wordt haar leven toch nog beter?
Sam is eindelijk zwanger en op de ochtend van haar veertigste verjaardag breken haar vliezen. Is zij wel een goede moeder? En wat moet ze doen om dit te worden?
De man van Callie heeft een gigantisch feest georganiseerd voor de vijftigste verjaardag van Callie. Maar als het feest in volle gang is staat er een ongenode gast aan de deur… En waar is haar man gebleven?

Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat het jaar voor hun alle drie anders begint dan verwacht. Maar of dit perse slechter is?

Mijn mening

‘Het begin van de rest van je leven’ is voor mij de eerste kennismaking met de auteur Cathy Kelly. In ‘Het begin van de rest van je leven’ heb je drie verschillende verhaallijnen en deze verhaallijnen hebben naar mijn gevoel maar erg weinig met elkaar te maken. Ze hebben gemeen dat ze alle drie op dezelfde dag jarig zijn en dat ze op deze dag iets bijzonders meemaken.
Het boek is opgedeeld in vijf delen.

Het verhaal las op zich wel makkelijk weg al merkte ik dat ik zelf de verhaallijn van Callie het meest interessant vond en vooral de verhaallijn van Sam vaak een beetje langdradig vond. Waardoor ik deze soms iets sneller las.

De verhaallijnen komen op het einde losjes samen al vind ik dit wel erg toevallig allemaal en dit had wat mij betreft iets beter uitgedacht mogen worden.

De schrijfstijl van Cathy Kelly is vlot en aangenaam echter het verhaal had van mij iets beter uitgewerkt mogen worden want ik heb nu het gevoel alsof ik drie aparte verhalen aan het lezen was die op het eind per ongeluk bij elkaar kwamen. Dit vind ik een beetje jammer. Door de schrijfstijl zal ik de volgende keer Cathy Kelly wel nog een kans geven.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-begin-van-de-rest-van-je-leven

Gegevens van dit boek:
Titel: Het begin van de rest van je leven
Auteur: Cathy Kelly
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s e-book: 377
ISBN paperback: 9789022587294
ISBN e-book: 9789402313284
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge