Cathy Glass – Mama ik mis je

Van Uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Mama ik mis je” geschreven door Cathy Glass om een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het ontroerende, waargebeurde verhaal van een meisje en de strijd om haar voogdij

Op de dag dat de vierjarige Alice naar het pleeggezin van Cathy zou gaan, wordt ze onverwacht door haar moeder meegenomen. Alice’ moeder, drugsverslaafd en geestelijk ziek, probeert wanhopig te voorkomen dat ze haar dochter kwijtraakt.

Cathy maakt drie angstige dagen door tot Alice terug wordt gevonden, veilig maar getraumatiseerd. Al snel verovert de kleine, kwetsbare Alice het hart van Cathy. Ze praat veel over haar moeder, op wie ze dol is, en over hoe fijn ze het vond om bij haar opa en oma te wonen voordat ze naar het pleeggezin werd overgebracht. Het wordt Cathy duidelijk dat Alice heel liefdevol werd opgevoed door haar grootouders en ze begrijpt niet waarom Alice daar niet kon blijven. Het blijkt dat de grootouders te oud worden bevonden – ze zijn begin zestig – en dat men van plan is Alice na een maand bij Cathy over te plaatsen naar haar vader en zijn nieuwe vriendin. De grootouders zijn radeloos: Alice heeft haar vader nooit gekend en hij is volgens hen een gewelddadige drugsdealer.

Cathy’s opvoedkundige ervaringen worden op veel manieren op de proef gesteld als ze een veilig en gelukkig thuis voor Alice probeert te vinden. Als er uiteindelijk vragen worden gesteld over de geschiktheid van Alice’ vader, komt zijn ware aard naar boven…

Toen ik dit boek binnenkreeg, sprak het boek me nog meer aan als dat de korte inhoud me op internet me al aangesproken had.

De cover laat een jong meisje zien met een bleek gezichtje en grote blauwe ogen en blonde haren. Dit meisje stelde ik me voor dat Alice was. Het meisje lijkt iets van berusting uit te stralen. Dit vind ik echt goed bij dit verhaal passen.

Ik ben het boek meteen gaan lezen toen het boek binnen kwam, toevallig had ik mijn andere boek de avond ervoor net uitgelezen en was ik nog geen ander boek begonnen te lezen. Dus dat kwam mooi uit.

Cathy is al jarenlang pleegmoeder en wacht op de komst van haar nieuwe pleegkindje Alice. Alice is een vier jarig meisje, die om onduidelijke redenen uit haar thuissituatie is gehaald. Als de maatschappelijk werkster Alice wil ophalen, blijkt dat haar moeder haar ontvoerd heeft. Cathy maakt zich zorgen waar de kleine meid is en waar de moeder en dochter zich schuilhouden. Als Cathy naar de verjaardag van een vriendin geweest is, blijkt dat Alice gevonden is en Cathy alleen op de vaste lijn gebeld is en niet op haar mobiel. Cathy belt snel en wat een kortdurende pleegzorg zou zijn, blijkt toch langer te duren als verwacht. Cathy heeft haar twijfels over hoe alles loopt en uit deze twijfels ook. Komt het uiteindelijk nog goed voor Alice?

Ik merkte dat ik meteen in het verhaal zat. De schrijfstijl van Cathy zorgt er voor dat je meteen in het verhaal zit en het gevoel hebt als of je echt meemaakt wat Cathy meemaakt. Ik merkte dat ik echt niet kon stoppen met lezen. Het verhaal is zo ongelooflijk dat je bijna niet kan geloven dat het echt gebeurd is. Zoveel missers en onbegrijpelijke dingen waar zo’n klein kind de dupe van wordt. Zou eigenlijk niet mogen gebeuren. Helaas komt dit volgens mij overal voor door tekorten en budgettering dat onderzoeken niet goed uitgevoerd kunnen worden of door wisselende maatschappelijk werkers dossiers niet goed overgedragen worden, zoals we ook in dit verhaal lezen. Er wordt altijd heel veel afgegeven op de kinderbescherming dat ze veel te laat ingrijpen, maar dit verhaal laat zien dat ze net heel vroeg ingegrepen hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mama ik mis je
Auteur: Cathy Glass
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 261
ISBN paperback: 9789022580028
ISBN E-book: 9789402308594
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge