Cathy Bramley – De patchworkfamilie *Blogtour*

Ik zag een oproep van Zomer & Keuning staan voor een blogtour rondom het verhaal ‘De patchworkfamilie’. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, wist ik, dat dit wel eens een boek voor mij zou kunnen zijn. Dus ik heb gereageerd op de oproep en enkele dagen later kregen we bericht dat we geselecteerd waren en ontvingen wij het recensie-exemplaar. Hier willen we Zomer & Keuning uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Single Gina leidt een gemoedelijk en zorgeloos bestaan en gaat conflicten het liefst uit de weg. Ze runt een kinderopvang vanuit haar gehuurde, knusse cottage aan de rand van landgoed The Evergreens. Zodra het grote huis samen met haar cottage verkocht dreigt te worden, is Gina vastbesloten om hier een stokje voor te steken. Hierdoor staat ze recht tegenover de knappe vreemdeling die de verkoop regelt. Gooien haar gevoelens voor hem haar plannen overhoop?

De cover

De cover is eenvoudig, maar je ziet meteen dat het een feelgood is. Op de voorgrond staat een jonge vrouw, ik neem aan dat dit Gina is. Op de achtergrond staat een huis, en er voor spelen een aantal kinderen. Het huis zal Evergreens zijn. Ik vind de cover wel bij het verhaal passen en door dat hij meteen opvalt als feelgood zou hij mij zeker opvallen in de boekhandel.

De auteur

De Britse Cathy Bramley is een internationale bestsellerauteur van romantische komedies. Met de Brightside Cove-serie verovert ze ook absoluut de Nederlandse en Vlaamse lezersharten. Ze woont in een dorpje in het landelijke Nottinghamshire met haar gezin en hond Pearl.

Het verhaal

Gina is net gescheiden en voelt zich echt thuis in haar nieuwe huisje. Ze is zeer geliefd als gastouder en ze is verliefd op het landgoed Evergreens waar haar eigen cottage op staat. Als een van de bewoners van Evergreens komt te overlijden, komt het landgoed te koop te staan en Gina is vastbesloten om deze keer eens niet voor de veilige keuzes te gaan, maar te kiezen voor haar geluk en alles op alles te zetten om Evergreens te kopen. Hierdoor komt ze recht tegenover de knappe neef van de overleden vrouw te staan, Dexter. Kan ze de strijd met hem aangaan of gooien haar gevoelens roet in het eten?

Mijn mening

Wij mogen deze blogtour aftrappen wat ik altijd extra speciaal vind. Er zullen na ons nog negen andere bloggers een mening over dit boek geven en dit met jullie delen. Dit zorgt er bij mij altijd voor dat een boek toch altijd wat langer leeft dan een boek waar je zo een recensie van plaatst. Doordat er nog anderen na ons plaatsen blijf je het boek al die dagen ook volgen. En ik kan je zeggen, dit boek is het ook waard. Als je van feelgood houdt, is dit een boek wat je echt op moet pakken. Het verhaal leest echt heerlijk.

Cathy Bramley heeft een heel toegankelijke schrijfstijl, waardoor je heel makkelijk in het verhaal verdwijnt. Bramley heeft de gave om humor in een verhaal te verwerken, zonder dat het verhaal hierdoor zijn geloofwaardigheid verliest. Door de beeldende schrijfstijl kon ik me de bepaalde situaties die Bramley omschrijft ook levendig voorstellen en zat ik regelmatig grinnikend op de bank. Zoals de scene met Gina en Dexter in het begin van het boek, de eigenlijke kennismaking tussen die twee. (om te weten wat hier zo leuk aan is, moet je het boek gewoon gaan lezen, daar krijg je beslist geen spijt van).

De personages zijn ook geloofwaardig neergezet. Zo had ik in het begin een hekel aan Rebecca, maar gaandeweg het boek verandert zij en wordt ze toch een leuker persoon en dan wordt ook duidelijk waarom zij op deze manier reageerde in het begin. Gina sluit je eigenlijk meteen in je hart. En ondanks dat Dexter de ’tegenstander’ is, kun je dit personage gewoon niet, niet leuk vinden. Ook de oudjes die in Evergreens wonen zijn stuk voor stuk excentrieke personages, maar daarom ook extra leuke personen. Ik zie de plannen die Gina met het huis heeft, ook echt helemaal voor me en geloof ook echt dat dit zou kunnen slagen. Door de schrijfstijl van Bramley leef je echt heel erg met de personages, en vooral met Gina, mee.

Toch is het niet alleen maar humor wat de klok slaat. Bramley heeft natuurlijk ook romantiek in het verhaal verwerkt, maar ook serieuze onderwerpen. Zo komt eenzaamheid ter sprake, vertrouwen, maar ook liefde die heel lang geheim gehouden is, eigenlijk te lang. Dit geeft het boek meer diepgang en zorgt er voor dat het boek boeiend blijft om te lezen. Het was voor mijn gevoel veel te snel uit en de andere boeken van Bramley komen zeer zeker ook op mijn (toch nog niet zo lange) nog-te-lezen-lijstje.

Blogtour

Bij dit boek mogen we mee doen aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De patchworkfamilie
Auteur: Cathy Bramley
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 464
Aantal pagina’s e-book deel 1 Een warm welkom: 120
Aantal pagina’s e-book deel 2 Grote dromen: 88
Aantal pagina’s e-book deel 3 Een nieuwe kans: 85
Aantal pagina’s e-book deel 4 Eindelijk thuis: 103
Verteller luisterboek: Verona Stam
Duur luisterboek: 14:18:00
ISBN paperback: 9789020551310
ISBN e-book deel 1 Een warm welkom: 978902055133
ISBN e-book deel 2 Grote dromen: 9789020551341
ISBN e-book deel 3 Een nieuwe kans: 9789020551358
ISBN e-book deel 4 Eindelijk thuis:9789020551365
ISBN luisterboek: 9789020551327
Prijs paperback: € 17,90
Prijs e-book deel 1 Een warm welkom: € 3,99
Prijs e-book deel 2 Grote dromen: € 3,99
Prijs e-book deel 3 Een nieuwe kans: € 3,99
Prijs e-book deel 4 Eindelijk thuis: € 3,99
Prijs luisterboek: € 16,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en te beluisteren via Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge