Carry Slee – #Laatstevlog

Van Overamstel uitgevers ontving ik het boek “#Laatste vlog” geschreven door Carry Slee om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Overamstel uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het nieuwe boek van Carry Slee!

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Het nieuwste boek van Carry Slee gaat over vriendschap. Noud en Gijs zijn onafscheidelijk totdat Noud zijn vriend Gijs laat vallen na een noodsituatie.  Noud wordt uitgemaakt voor lafaard, niet alleen door Gijs, maar door zijn hele klas. Alleen Roos neemt het op voor Gijs. Maar Roos is dan ook stiekem verliefd op Gijs. Om te bewijzen dat Noud geen lafaard is, stelt Roos voor dat hij extreme stunts uit haalt en deze opneemt en vlogt.

Als Suzanne, de dochter van haar stiefvader, bij hun in huis komt wonen verandert het fijne leventje van Roos. Suzanne is verandert en gedraagt zich vreemd. Roos wil haar helpen, maar weet niet wat er aan de hand is. Suzanne blijkt verstrikt in gevaarlijke praktijken. Roos weet een oplossing zodat ze de politie weten te overtuigen. Ze maken een vlog…

Op Facebook las ik de oproep waarbij Carry Slee ambassadeurs zocht en waar je je als blogger kon opgeven om het nieuwste boek van Carry Slee te lezen. Ik heb al vaker boeken van Carry Slee gelezen. Nog niet zo lang geleden las ik “Kapot” van haar. Ik vind de boeken van Carry Slee altijd goed, dus ik heb me meteen opgegeven toen ik de oproep zag. Niet zoveel later kreeg ik antwoord dat ik het boek mocht lezen. Ik hartstikke blij! En al vrij snel begonnen met lezen.

Het is geschreven in de bekende Carry Slee stijl. Ondanks dat het boek eigenlijk voor 12+ geschreven is, merkte ik dat ik ook meteen in het boek zat en moeite had het boek weg te leggen. Het verhaal gaat aan de ene kant over vriendschap en aan de andere kant over de gevaren van internet. Dit alles is in een spannend verhaal gegoten en de hoofdpersonen zijn realistisch neergezet. Ze hebben problemen die je kunt verwachten bij jongeren over vriendschap en in de liefde. Deze problemen zullen zeer herkenbaar zijn voor tieners en hierdoor spreekt het boek ook tieners denk ik aan. Maar ook al ben je ouder, zoals ik, ook dan kan het boek je zeer zeker aanspreken. Ik heb het boek met heel veel plezier gelezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: #LaatsteVlog
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Overamstel uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 176
ISBN Paperback: 9789048839377
ISBN E-book: 9789048839384
Prijs Paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge