Carry Slee – Kapot

Kapot

Informatie die te lezen is op de achterflap: Informatie van de achterflap: Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.
Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.
Kapot is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee.
Een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen.

De boeken van Carry Slee zijn eigenlijk jeugdboeken maar toch lees ik ze ook nog altijd graag en heeft Carry Slee eigenlijk altijd onderwerpen die veel voorkomen bij de jeugd.

Ik merkte dat je al snel in het verhaal zat. De schrijfstijl is makkelijk en toegankelijk. Je leeft echt met Julia en Thijs mee. Het verhaal is voor mijn gevoel vooral geschreven vanuit de persoon Julia. Op de een of andere manier komt zij op mij het meest kwetsbaar over en leef je het meest met haar mee. Ze lijkt op een bepaald moment alles te verliezen waar ze van houdt. Echter gebeuren er ook nog leuke dingen waardoor het boek niet alleen maar verdrietige momenten kent. De personages zijn goed uitgewerkt,niet alleen de hoofdpersonen, maar ook de andere personen die in het boek voorkomen, waardoor je de personen goed voor kunt stellen. Verdriet speelt een grote rol in het boek. Hierbij wordt duidelijk wat een vechtscheiding met kinderen kan doen. Hoeveel impact het op kinderen heeft als ze gedwongen worden om soms partij te kiezen voor een van de ouders. Waardoor broer en zus ook nog lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Echter door verliefdheid, de liefde voor muziek en vriendschap heeft dit verdriet niet de overhand en is het mooi in balans. Het is een aanrader, niet alleen voor jeugd, maar zeer zeker ook voor ouders, die in een vechtscheiding zitten zodat ze wellicht bewust worden wat ze hun kinderen aan doen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kapot
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Carry Slee
Aantal pagina’s Hardcover: 272
Aantal pagina’s E-book: 200
ISBN Hardcover: 9789048826575
ISBN E-book: 9789048830350
Prijs Hardcover: € 14,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge