Carmen Prins – Deadline

We zagen dat er een nieuw boek zou verschijnen van Carmen Prins en laat ik nu ‘Carmens kookpunt’ met veel plezier gelezen hebben, dus ik wist dat ik dit nieuwe boek van Carmen ook weer graag zou willen lezen. Na een mailtje naar de uitgever, ontvingen we het boek rond de verschijningsdatum in de brievenbus. Hier willen we De Crime Compagnie uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ik ben Carmen Prins, ex-foodvlogger en moeder van een tweeling. Na de dood van mijn moeder ben ik in haar oude huis op Terschelling gaan wonen en heb ik een tijdelijke baan als bedrijfsleider van een koffietentje. Alleen… van begin af aan gebeuren er dingen die ik niet in de hand heb. Het begon met kleine pesterijen, maar nu is het een complete nachtmerrie aan het worden. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn kinderen…
X Carmen

De cover

Op de cover staat een huis in de duinen. Op de achtergrond zie je de zee. De zon schijnt in een van de ramen. Ik krijg echt een vakantiegevoel bij deze foto. En ik denk dat het ook duidelijk weer geeft wat Terschelling voor velen is, een heerlijk vakantieoord. De koffievlekken en -kringen zorgt voor de link met het koffietentje. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Carmen Prins (Terschelling, 1978) is een succesvolle foodblogger en influencer. Ze debuteerde in 2020 bij De Crime Compagnie met ‘Carmens Kookpunt’. Na jaren in Amsterdam gewoond te hebben is ze inmiddels terug verhuisd naar Terschelling, samen met haar kinderen.

Het verhaal

Carmen Prins, is een ex-foodvlogger en moeder van een tweeling. Ze is sinds kort gescheiden en haar ex-man is met zijn nieuwe vriendin naar Amerika verhuisd. Na de dood van haar moeder is Carmen in het huis van haar moeder gaan wonen, samen met haar twee zoons. Haar zoons, een tweeling, gaan in de zomervakantie bij hun vader in Amerika op vakantie. Carmen heeft tijdelijk een baan aangenomen als bedrijfsleider in een koffietentje op Terschelling, zodat ze wat extra inkomen heeft. Daarnaast wordt haar huis verbouwd en daardoor heeft ze ook tijdelijk geen woning. In de koffietent is van alles aan de hand en Carmen voelt zich hier niet prettig bij. Ze besluit op onderzoek uit te gaan, maar op een bepaald moment rijst de vraag of het tegen de koffietent is of toch tegen Carmen persoonlijk. Het wordt langzaam een nachtmerrie, niet alleen voor Carmen, maar ook voor haar kinderen….

Mijn mening

In het verleden las ik van Carmen al ‘Carmens Kookpunt‘, dit boek is het vervolg hierop, echter is dit ook goed te lezen als je ‘Carmens kookpunt’ niet gelezen hebt, of niet meer weet waar het boek over ging. Voor mij was het al even geleden dat ik ‘Carmens kookpunt’ gelezen had, maar ik miste niks tijdens het lezen.

In ‘Carmens Kookpunt’ had ik nog best wat kritiek op het verhaal, maar ik moet zeggen dat Prins dit erg goed opgepakt heeft. Je ziet echt dat ze gegroeid is, en dat haar verhaal veel meer inhoud heeft, en hierdoor ook veel geloofwaardiger is neergezet. Dit vind ik echt een groot pluspunt.

De schrijfstijl van Prins was al erg aangenaam en is dat nog steeds. Ze heeft een vlotte pen, en je vliegt dan ook echt door het verhaal. Je waant je onder het lezen ook echt zelf op Terschelling, en ondanks alle gebeurtenissen kreeg ik onder het lezen een echt vakantiegevoel. En dat kan ik waarderen in dit soort thrillers.

Er gebeurd natuurlijk een hele hoop in het verhaal. En doordat bepaalde personages wat vaag blijven, blijft het verhaal ook extra spannend. Ik vond Carmen soms wel wat naïef en dit irriteerde me soms, maar dit mag in een verhaal vind ik. Dan komen de personages levensecht op mij over. Als ze geen gevoel bij mij oproepen dan leef ik me ook niet echt in het boek in, dat deed ik bij ‘Deadline’ wel, vandaar ook de lichte irritatie.

De verhaallijn over de zoontjes van Carmen had wat mij betreft nog dieper uitgewerkt mogen worden. Ik was benieuwd naar wat er precies gebeurd was in Amerika en of de zoontjes hier nu iets mee te maken hadden. Hier had wat mij betreft wat meer gedaan mogen worden… Maar wellicht dat er een nieuw boek van Carmen Prins verschijnt, en er dan nog terug gekomen wordt op deze zaak en wellicht de nasleep hiervan. Ik ben in ieder geval benieuwd.

Ik vind ‘Deadline’ een echte vakantiethriller en ik denk dat dit verhaal helemaal in de smaak valt bij de lezers van de boeken van o.a. Suzanne Vermeer, Linda van Rijn of Kiki van Dijk, met het enige verschil dat de boeken van Carmen zich op Terschelling afspelen en niet ieder keer in een ander vakantieoord.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Deadline
Auteur: Carmen Prins
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 263
ISBN paperback: 9789461096753
ISBN e-book: 9781774538319
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge