Carla Kovach – Zo’n mooi meisje

We zagen enige tijd geleden dat er een nieuw boek in de Gina Harte-serie zou verschijnen. En aangezien ik de eerdere twee delen met veel plezier gelezen had wist ik dat ik dit nieuwe boek van Carla Kovach ook wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum stond de postbezorger aan de deur. Wij willen Uitgeverij Boekerij hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een jonge vrouw valt uit een busje dat met hoge snelheid over een afgelegen weg raast. Haar lichaam is gekneusd en beurs en met haar laatste kracht wendt ze zich tot de persoon die haar te hulp schiet. ‘Help haar,’ fluistert ze nog voordat ze haar bewustzijn verliest.

Een paar dagen later wordt in een ondiep graf, slechts enkele kilometers verderop, het lichaam van een ander meisje gevonden. De gelijkenissen tussen de twee meisjes zijn verontrustend – dezelfde leeftijd, hetzelfde fragiele lichaam en tot slot dat felrode haar. Rechercheur Gina Harte moet haar privézorgen opzijzetten, voordat de moordenaar zijn oog op het volgende perfecte meisje laat vallen.

De cover

Op de cover is rood haar te zien. Er tussen in staat de titel van het boek. Op de letters zijn bloedspetters te zien. Ook is een blauwe vlinder te zien op de cover. Ik blijf naar de cover kijken en ik vind hem ook erg mooi. De quote ‘Hij is een genadeloze killer. Jij bent precies zijn type.’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik de cover opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Carla Kovach was toneelschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductiebedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland.

Het verhaal

Nadat er een meisje uit een busje valt, weet ze zich, ondanks haar verwondingen, tot iemand te wenden. Met haar laatste krachten fluistert ze tegen deze persoon ‘Help haar!’ Snel daarna wordt het donker voor haar ogen en verliest ze haar bewustzijn.

Als er even later, een paar kilometer verderop, een lichaam van een ander meisje wordt gevonden, zijn er een aantal overeenkomsten: ze hebben dezelfde lichaamsbouw, dezelfde leeftijd en dan is er ook nog dat felrode haar dat ze beiden hebben. Alleen dit tweede slachtoffer is in een ondiep graf gevonden.

Aan rechercheur Gina Harte de schone taak om op onderzoek uit te gaan. Maar daarvoor moet ze wel haar eigen privézorgen aan de kant zetten. Want Harte en haar team moeten opschieten, want anders valt er snel een nieuw slachtoffer.

Mijn mening

Natuurlijk ken ik auteur Carla Kovach al van ‘Stil maar‘ en ‘Dit heb je verdiend‘, de eerste twee delen in de Gina Harte-serie. Ik keek dan ook enorm uit naar ‘Zo’n mooi meisje’.

De proloog speelt zich af in november 1963. Als twee zusjes ruzie krijgen over een pop, weet één van de zusjes al hoe laat het is, aangezien zij altijd de schuld krijgt. Haar vader sluit haar op in de kast. Door de beeldende schrijfstijl heb ik het gevoel dat ik deze scene van dichtbij mee maak. Ik sla snel de bladzijde om want ik wil snel verder lezen. Dit belooft weer een goede thriller te worden.

Als ik de bladzijde om heb geslagen, lezen we over Tobi. Als hij over een weg rijdt valt er plotseling, voor zijn neus, een jonge vrouw uit een bestelbusje. Als hij haar te hulp wil schieten zegt de vrouw maar twee woorden: ‘Help haar’. Daarna verliest de jonge vrouw haar bewustzijn. Tobi schakelt de hulpdiensten in en rechercheur Gina Harte wordt op de zaak gezet. Dit is het begin van een kat-en-muisspel tussen Harte en de dader.

Carla Kovach weet haar lezers weer te voeren met een tof verhaal. Zo’n mooi meisje is weer een thriller die ik in snelvaart uit had. Ondanks dat dit het derde deel in de serie is, kom je als lezer elke keer iets meer te weten over de personages. Wat ik wel jammer bij dit deel vind, is dat het privéleven van Harte, wat mij betreft, te weinig aan bod komt. Ik zou, in de volgende delen, nog wel iets meer willen lezen over haar verhouding met haar dochter en kleinkind. Dit heeft Kovach in dit deel een beetje op de achtergrond gehouden en dit is toch wel een gemis.

Kovach is en blijft, naast Robert Bryndza, één van mijn favoriete auteurs. Ik heb ‘Zo’n mooi meisje’ in ieder geval met enorm veel plezier gelezen. Hopelijk is het snel februari want dan verschijnt ‘Toen ze verdween‘, het vierde deel in de Gina Harte-serie.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Zon-mooi-meisje

Gegevens van dit boek:
Titel: Zo’n mooi meisje
Serie: Gina Harte
Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 300
Verteller luisterboek: Tanneke Hartzuiker
Duur luisterboek: 09:06:00
ISBN paperback: 9789022593530
ISBN e-book: 9789402317121
ISBN luisterboek: 9789052864020
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge