Carla Kovach – Haar laatste fout

In de aanbiedingsfolder van uitgeverij Boekerij zagen wij dat er een nieuw deel aangekondigd stond in de Gina Harte-serie, van Carla Kovach. Aangezien ik fan ben van deze auteur en haar verhalen in de Gina Harte-serie, altijd met erg veel plezier lees, hoefde ik niet lang te twijfelen of ik deze aan zou vragen. Na een mailtje naar de uitgeverij kregen wij een positief antwoord en nog voor de verschijningsdatum viel ons recensie-exemplaar dan ook op onze deurmat. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hoewel de mooie en slimme Holly altijd een rustig leven heeft geleid, is ze sinds kort de meest besproken inwoner van de stad. Haar gewurgde lichaam is namelijk gevonden in een hotelkamer, waar ze is vermoord na het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – twee eigenschappen die niemand achter haar had gezocht. Holly was zelf een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast overhoop zou gooien.

Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.

De cover

Op de cover is een roos te zien, die op donker hout ligt. De titel van het boek staat er met witte letters op. Ook zijn er bloedspetters te zien. Door dit laatste denk ik meteen aan een thriller. Ik vind de cover interessant en ik denk dat deze mij meteen was opgevallen in de boekhandel.

De auteur

Carla Kovach was theaterschrijver en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster en mede-eigenaar van een film-, fotografie- en videoproductie-bedrijf. Ze woont in Redditch, Engeland.

Het verhaal

Tegenwoordig kent iedereen Holly. Iedereen heeft het over haar. Haar vermoorde lichaam is namelijk gevonden in een hotelkamer na een mooi huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Al snel gaat de politie op onderzoek uit en als ze haar appartement doorzoeken, dat vol staat met de mooiste meubels en duurste sieraden, komen ze erachter dat Holly ook een andere kant had. Ze bezit twee eigenschappen die niemand achter haar had gezocht. Namelijk: precies en ordelijk. Holly was een echter planner, en het volgende wat in haar agenda stond was naar buiten komen met haar grootste geheim. Een geheim waar niet iedereen ongeschonden uit zou komen.

Er waren genoeg mensen die haar dood wenste, maar wie heeft het uiteindelijk ook echt gedaan?

Mijn mening

Voor de mensen die ons al langer volgen weten dat ik fan ben van de verhalen van Carla Kovach. Zo las ik eerder o.a. al ‘Zo’n mooi meisje‘, ‘Toen ze verdween‘ en ‘Haar duistere hart‘. Daarom was ik ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwste verhaal in de Gina Harte-serie.

Gina Harte, in het dagelijks leven inspecteur, heeft een weekje vrij om samen met haar dochter Hannah en kleindochter Grace te genieten van leuke dingen. Tot ze te horen krijgt dat er een meisje dood is aangetroffen in een hotelkamer. Vanaf dat moment begint de race tegen de klok voor Gina, het hoofdpersonage in deze serie, maar ook voor de lezer, want ik wilde mee speuren met Gina en dit mysterie, rondom de dood van Holly, mee ontrafelen. De spanning start al vrij vroeg in het verhaal en dit vind ik altijd fijn.

Ook in dit zesde deel in de Gina Harte-serie krijgen we meer inzicht in het verleden van Gina Harte. Dit is het fijne aan een serie en fijn dat de auteur hier zo’n zorgvuldige invulling aan geeft. Hierdoor krijgt het verhaal ook een stuk meer diepgang en worden de personages als echte mensen neergezet. Ze zouden zomaar je buren, familie of vrienden kunnen zijn. Kovach krijgt het voor elkaar dat je als lezer een echte band met de personages krijgt en dat noem ik knap.

Gelukkig kunnen wij nog lang genieten van de gedreven inspecteur, want later deze maand verschijnt ‘Zwijg als het graf‘, het zevende deel in deze serie. Want deze serie mag nog lang niet ten einde zijn. Het is een ware mustread voor de doorgewinterde thrillerlezer.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Haar-laatste-fout

Gegevens van dit boek:
Titel: Haar laatste fout
Serie: Gina Harte
Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 384
Verteller luisterboek: Tanneke Hartzuiker
Duur luisterboek: 09:24:00
ISBN paperback: 9789022598283
ISBN e-book: 9789402320558
ISBN luisterboek: 9789052865874
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge