Carla Kovach – Haar duistere hart

Als er in Nederland een nieuw vertaald verhaal van Carla Kovach verschijnt, durf ik deze altijd bijna blind aan te vragen bij de uitgeverij. Dit was ook het geval bij ‘Haar duistere hart’, het vijfde deel in de Gina Harte-serie. Omdat ik fan ben van deze politieserie, was ik dan ook erg blij toen wij een positief antwoord van de uitgeverij kregen dat wij een recensie-exemplaar van deze titel konden verwachten. Ons exemplaar werd dan ook, rond de verschijningsdatum, netjes bezorgd door de pakketbezorger, bezorgd. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Mary erachter komt dat haar dochter Susan haar jongste kind niet van de crèche heeft opgehaald en ook de rest van de avond niets van zich laat horen, wordt ze ongerust. Susan houdt zielsveel van haar drie kinderen en zou ze nooit de rug toekeren. Nog diezelfde avond belt Mary de politie.

Inspecteur Gina Harte denkt aanvankelijk aan een standaard vermissingszaak, maar als er aan de rand van het stadje Cleevesford een vermoorde man wordt gevonden, blijkt niets minder waar. Het slachtoffer heeft een connectie met Susan en de verlammende vraag rijst of zij het volgende slachtoffer zal zijn…

Terwijl zowel Mary als Gina op hun eigen manier op zoek zijn naar antwoorden, ontvouwt zich een duister geheim uit Susans jeugd.

De cover

De achtergrond van deze cover is vrij donker en er zijn blauwe stenen op te zien. Op de voorgrond ligt een witte roos en de titel staat groot op de cover. Over dit geheel zijn bloedspatten te zien. De cover spreekt mij erg aan. Ook de tekst ‘Susan is een toegewijde moeder van drie kinderen. Elke dag haalt ze hen op van school en brengt ze hen veilig thuis. Elke dag – tot vandaag. ‘ maakt mij erg nieuwsgierig naar wat er met Susan is gebeurd.

De auteur

Carla Kovach is bestsellerauteur van politiethrillers. Haar werk wordt vaak vergeleken met dat van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Kovach woont in Redditch, Engeland.

Het verhaal

Mary is een vrouw die niet snel ongerust is. Maar als haar dochter Susan niet op de crèche verschijnt om haar zoontje Rory op te halen gaan er al snel alle alarmbellen af. Dit is namelijk niks voor Susan! Haar drie kinderen zijn haar alles en ze zou ze nooit vergeten. Als Mary die avond niks hoort van Susan besluit ze om de politie te bellen.

Inspecteur Gina Harte wordt op de zaak gezet en ze denkt in eerste instantie aan een standaard vermissingszaak. Echter is niks minder waar als er aan de rand van Cleevesford het lichaam van een man wordt gevonden. De man blijkt vermoord te zijn en na enig onderzoek wordt duidelijk dat deze vermoorde man een connectie met Susan heeft. Een connectie uit een ver verleden. Wordt Susan het volgende slachtoffer? En nog belangrijker… Waar is Susan nu?

Mijn mening

Het werk van Carla volg ik al een tijdje en ze behoort tot één van mijn favoriete auteurs. Zo las ik eerder ‘Stil maar‘, ‘Dit heb je verdiend‘, ‘Zo’n mooi meisje‘ en ‘Toen ze verdween‘, van haar hand en doordat deze vier delen in de Gina Harte-serie zo goed waren, was ik dan ook blij, toen ik ‘Haar duistere hart’, het vijfde deel in deze serie kon gaan lezen.

De proloog start op het moment dat Ryan, Susans echtgenoot, woedend het portier van Susans auto opentrekt, als deze geparkeerd staat voor de pub. Ryan heeft een angstaanjagende blik in zijn ogen. Als ze even later thuis komen ben je als lezer getuige van het feit dat hij haar mishandeld. Ook kunnen we lezen dat er kinderen in het spel zijn. Een vrij heftige scene dus en dit zet ook meteen de toon van het verhaal. Ik ben nieuwsgierig en wil snel verder lezen.

Hierna gaan we een paar dagen vooruit in de tijd en is te lezen dat Susan haar zoontje Rory niet op komt halen bij de crèche. Omdat dit niks is voor Susan en haar kinderen altijd op nummer 1 komen besluit haar moeder Mary om de politie in te schakelen.

Vanaf dat moment wordt Gina Harte, het hoofdpersonage in de serie, op de zaak gezet en dit voelt voor mij persoonlijk als thuiskomen. Ik lees altijd graag politiethrillers en vooral als het hoofdpersonage eigenwijs is, op het randje van de wet balanceert en haar eigen plan trekt. Harte is zo’n rechercheur die mijn hart heeft weten te stelen en mij gelukkig nog steeds niet teleurstelt.

De Gina Harte-serie is naar mijn mening wel een serie die je ook op die manier moet lezen. Als je de boeken als standalones leest, mis je toch veel dingen. Zo kom je als lezer in ‘Haar duistere hart’ weer een beetje meer te weten over het verleden van Gina en wat er vroeger met haar moeder is gebeurd. Gina heeft nog een diep weggestopt schuldgevoel en door de rol van Mary in het verhaal, ziet Gina haar moeder weer voor zich. Dit vind ik persoonlijk een erg interessante verhaallijn.

Wat mij betreft heeft Kovach zichzelf overtroffen met ‘Haar duistere hart’. In april verschijnt het vervolg ‘Haar laatste fout‘. Laat die thriller maar snel komen, ik ben er klaar voor!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

Haar-duistere-hart

Gegevens van dit boek:
Titel: Haar duistere hart
Serie: Gina Harte
Auteur: Carla Kovach
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Waldemar Noë
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 384
Vertellers luisterboek: Tanneke Hartzuiker
Duur luisterboek: 09:22:53
ISBN paperback: 9789022593929
ISBN e-book: 9789402319422
ISBN luisterboek: 9789052865249
Prijs paperback: € 20,00
Prijs e-book: € 11,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

One thought on “Carla Kovach – Haar duistere hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge