Carina van Leeuwen – Vuurproef

vuurproef

Informatie die te lezen is op de achterflap: Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden…  

De cover laat een vrouw zien die haastig door een tunnel loopt. Dit vind ik niet geheel passen bij het verhaal. Toch sprak de cover me gelijk aan, waardoor ik ben gaan lezen waar het boek over ging en ik besloten heb om het te gaan lezen. Echter achteraf, vind ik de cover niet geheel passend bij het verhaal.

In vuurproef leren we Renee Spaan kennen, zij is forensisch rechercheur. Dus nu zie je het verhaal van uit de forensische kant en niet zoals normaal van de recherche. Op een rangeerterrein wordt het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Hij is doodgeschoten en vervolgens in brand gestoken. Zijn lichaam smeult nog na, als Renee Spaan al naar aanwijzingen op zoek gaat. Het onderzoek loopt niet geheel soepel, ze krijgt onder andere te maken met onderbezetting op het bureau, een bazin die andere prioriteiten heeft, een goede collega die opeens naar een ander bureau gaat en bewijsmateriaal wordt te laat onderzocht doordat het niet ingeleverd of zoekgeraakt is.

Bij andere thrillers heb je vaak dat je overspoeld wordt met bewijsmateriaal, dit is hier niet het geval. Er moet echt moeite gedaan worden om alle stukjes in elkaar te passen. Je hebt daarnaast nog de verhaallijn van het privéleven van Renee Spaan. In het verleden van Renee heeft haar vriendin Carmen zelfmoord gepleegd door voor de trein te springen. Dit blijkt ze nog helemaal niet verwerkt te hebben en  door deze moordzaak komt dit in alle hevigheid terug. Waardoor ze met zichzelf behoorlijk in de knoop zit en ze uiteindelijk toch de hulp van de politiepsycholoog inschakelt.

Ik vond het verhaal erg goed in elkaar gezet en doordat niet alles vlekkeloos verloopt vind ik het verhaal ook geloofwaardig over komen. Carina van Leeuwen heeft met Vuurproef een geweldig goed debuut neergezet. En dit nodigt zeker uit om het vervolg uit deze serie te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vuurproef
Serie: Unit plaats delict
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN Paperback: 9789400502147
ISBN E-book: 9789044969122
Prijs Paperback: € 9,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge