Camille Jacobs – Moedermoord

Enige tijd geleden bezochten wij LEES! – Hét boekenfestival in Antwerpen en kwamen daar auteur Camille Jacobs tegen. Na een leuk praatje besloten wij om ook een boek van hem te kopen, aangezien Camille voor ons een onbekende auteur was. Ik kon eigenlijk niet wachten om te starten in zijn boek, maar er lagen nog een aantal recensie-exemplaren op de stapel te wachten, dus ook ‘Moedermoord’ moest even wachten. Vorige week was deze Vlaamse thriller eindelijk aan de beurt. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dit verhaal begint bij Fons, hij werkt bij Théodore Masy in Houthalen. Fons is ziekelijk jaloers en neemt de woorden van mijnheer Masy letterlijk. We volgen de familie Jansen door de jaren heen.

Wie is die mysterieuze tante en wie is Felix? Welke dodelijke geheimen schuilen in het huis in de Stationsstraat? Willem komt voor een onmogelijk dilemma te staan. Als er dan toch geen andere mogelijkheid is, neemt hij een besluit.

Soms kan haat te ver gaan… Dat bewijst Willems vrouw Maria. Willem twijfelt of hij wel verliefd was op Maria, omdat hij dat gevoel niet kende. Kristel brengt daar duidelijk verandering in.

De cover

Toen wij bij Camille aan de stand stonden viel deze cover ons echt op. Het verlaten en vervallen huis liet mij meteen aan een urbex-locatie denken, die wij jaren geleden zelf bezocht hebben. Het sepia kleurgebruik spreekt mij ook erg aan en aangezien de titel in het rood erop staat, knalt deze echt van de cover.

De auteur

Camille Jacobs (1953) begon pas laat met schrijven. In 2019 verscheen zijn boek ‘Wraak’. Daarop volgende ‘Dodelijke afrekening’, in 2020. Één jaar later, in 2021, verscheen ‘De waarheid’ en ‘Moedermoord’. Zijn vijfde boek ‘Zeventien’, het tweede deel met Vasco en Linda, politie-inspecteurs uit Genk, is ook al aangekondigd. Jacobs vindt zichzelf geen literaire schrijver, maar een volksschrijver. Hij woont in Belgisch Limburg.

Het verhaal

Dit is het verhaal over het spookhuis in de Stationsstraat in Houthalen. Het huis is in 1929 eigendom van Théodore Masy en jaren laten neemt Fons Jansen, en zijn gezin er zijn intreden. Tegenwoordig staat het huis er al jaren verlaten bij en de broers Willem en Pieter komen er graag. Ze hebben er zelfs een geheime kamer ontdekt. Door de jaren heen wordt het ‘hun’ spookhuis. Maar als het verlaten huis in de Stationstraat verkocht wordt, beginnen de problemen en de problemen zijn niet meer te overzien…

Mijn mening

Zoals ik hierboven aangaf is Camille Jacobs een onbekende auteur voor mij, ondanks dat hij toch al een aantal thrillers op zijn naam heeft staan. En als ik een verhaal van een, voor mij, onbekende auteur ga lezen ben ik toch wel altijd erg benieuwd hoe het verhaal in elkaar zit en of de schrijfstijl mij bevalt…

In het eerste hoofdstuk maken wij kennis met Théodore Masy en zijn statige landgoed. Ook is te lezen hoe hij dit landgoed heeft opgebouwd en dat Fons Jansen er werkzaam is. Ik wil snel verder lezen, want dit kon wel eens een interessant verhaal worden.

Het hoofdpersonage in het verhaal is Willem. Hij is, samen met zijn broer Pieter, veel te vinden in ‘het spookhuis’ aan de Stationsstraat in Houthalen. Jacobs weet de sfeer van het verlaten huis erg goed weer te geven. Soms rook ik, tijdens het lezen, de muffe geur die altijd in oude en verlaten panden hangt.

De spanning wordt erg goed opgebouwd en doordat het verhaal best wel een aantal verhaallijnen heeft, was ik benieuwd hoe deze aan het einde bij elkaar zouden komen. Maar aan het einde van het verhaal komen deze briljant bij elkaar. En zijn geen losse eindjes meer te ontdekken. Echt chapeau voor deze auteur.

Vaak zijn lezers toch huiverig om boeken te lezen van auteurs die hun boeken als selfpublisher uitbrengen. Echter Camille Jacobs is een voorbeeld van een auteur die weet wat hij doet. Alles klopt aan dit verhaal. Van cover en lay-out, tot redactie. Dit wilde ik toch graag nog eens benoemen.

Wat ik ook altijd extra leuk vind aan een boek is als het gesigneerd is. Aangezien wij Camille bij LEES ontmoet hebben, signeerde hij het boek ook voor ons. Nogmaals bedankt Camille!

Ik heb echt genoten van deze Vlaamse thriller. Alles klopt aan ‘Moedermoord’ en dat vind ik bijzonder voor een auteur die zijn boeken in eigen beheer uitgeeft. Ik kijk dan ook uit naar nieuw werk van deze auteur!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Moedermoord

Gegevens van dit boek:
Titel: Moedermoord
Auteur: Camille Jacobs
Uitgever: Boekengilde
Aantal pagina’s paperback: 308
ISBN paperback: 9789464029840
Prijs paperback: € 22,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge