Caitlin Spencer – Alsjeblieft, laat me gaan

Ik zag dat bij Just Publisers het boek “Alsjeblieft, laat me gaan” geschreven door Caitlin Spencer verschenen was. Dit boek leek mij enorm boeiend, aangezien ik vaak waargebeurde verhalen lees. Ik wil Just Publishers en Media Laferes hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Keer op keer werd Caitlin verhandeld en doorgegeven aan Pakistaanse seksbendes. Ze brachten haar naar hun woningen en naar ranzige hotelkamers. Daar werd het gedrogeerde meisje systematisch en afschuwelijk verkracht. Nog steeds circuleren filmpjes op internet.

Condooms werden niet gebuikt. Caitlin hield aan de verkrachtingen elf zwangerschappen over. Zeven eindigden met abortus, twee met een miskraam. Twee meisjes kwamen levend ter wereld.

De geschiedenis van Caitlins misbruik verbijstert. Niet alleen vanwege de mate en de walgelijkheid., maar ook vanwege het feit dat de autoriteiten stelselmatig wegkeken. Ze weigerden op te treden uit vrees voor racist te worden uitgemaakt.

Caitlin beschrijft hoe ze jarenlang heeft geleden. Door zich openlijk uit te spreken wil ze laten zien hoe wijdverbreid vrouwenhandel is en hoe gewetenloze criminelen de dans ontspringen.

Cover

Op de cover zien we een jonge vrouw, die je met een lege blik aan kijkt. Ik denk dat Caitlin niet op het boek zal staan voor haar eigen veiligheid. In het geel staat de titel op het boek. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Alleen al door de titel, voel je de angst die Caitlin moet hebben meegemaakt.

De auteur

Het boek is geschreven door Caitlin Spencer in samenwerking met een ghostwriter. Deze ghostwriter is Linda Watson Brown. Linda is al meer dan 10 jaar actief als ghostwriter.

Mijn mening

Hoe heftig het boek ook is, dit soort boeken lees ik altijd erg graag. Caitlin heeft dit verhaal geschreven met behulp van ghostwriter Linda Watson Brown. En je merkt dat Linda gewend is om te schrijven. Het verhaal wordt op een persoonlijke manier verteld. Je hebt het gevoel alsof ze je aan de hand meeneemt door haar leven. De hoofdstukken staan steeds voor een bepaalde periode in haar leven. Wat vooral ongelofelijk is, is dat ondanks alles wat ze meemaakt haar ouders nooit iets door lijken te hebben, of zich hier bewust voor afsluiten.  Ik denk dat het leven van Caitlin voor altijd getekend is, en ondanks dat er naar mijn gevoel soms weinig emotie in het verhaal zit, heb ik wel heel erg meegeleefd met Caitlin en kan ik dit boek alleen maar aanbevelen als je van waargebeurde verhalen houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alsjeblieft, laat me gaan
Auteur: Caitlin Spencer met Linda Watson-Brown
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s Paperback: 288
ISBN Paperback: 9789089757524 
Prijs Paperback: € 16,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge