C.J. Daugherty – De echomoorden

Nadat ik in de folder bij uitgeverij Boekerij onder andere ‘De echomoorden’ gezien had als boek wat mij interesse gewekt had, heb ik een mailtje gestuurd en direct na verschijnen ontving ik het boek in de bus. Hier wil ik uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken. Of ik na het lezen van dit boek net zo enthousiast ben als na het lezen van de korte inhoud, lees je natuurlijk in onderstaande recensie.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  In een keuken wordt het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is naakt en meerdere malen met een mes gestoken. Degene die haar vindt is haar twaalfjarige dochter.
Vijftien jaar later is Harper McClain een toonaangevende verslaggever in Savannah als ze op een plaats delict aankomt. Ze herkent alles wat ze ziet, want het is identiek aan de moord op haar moeder.
Harper heeft altijd met het gevoel rondgelopen dat de echte moordenaar van haar moeder nooit was gevonden. En nu lijkt het alsof ze gelijk krijgt. Er zijn geen vingerafdrukken. Geen voetafdrukken. Geen DNA-spoor. Toch is Harper vastbesloten om de moordenaar te vinden. Gaat het haar na al die jaren lukken?

Cover

Op de cover zien we in zwart silhouet een persoon lopen over een pad onder een boom. In fel gele letters zie je de titel staan. Hier zie je dat de gele kleur wat uitstraalt naar het zwarte in. Net of met de letters bewogen is. Dit vind ik wel goed bij het verhaal passen. Ik denk dat deze cover me zeer zeker opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

C.J. Daugherty  is een Engelse schrijfster. Ze werkte als misdaadverslaggeefster en onderzoeksjournaliste voor enkele Amerikaanse kranten zoals The Savannah Morning Post en de Dallas Morning News. In New Orleans werkte ze een tijdlang voor Reuters, maar ook voor de Britse overheid. Ze schreef enkele reisboeken, onder andere over Parijs en Ierland. Inmiddels richt ze zich helemaal op het schrijven van fictie. Haar romandebuut maakte ze in 2012 met ‘Night School’, dat inmiddels is uitgegroeid tot een serie die in 21 talen wordt vertaald. In Nederland verscheen het eerste deel als ‘Het genootschap van de nacht’.

Het verhaal

Harper McClain werkt als misdaadjournaliste bij de plaatselijke krant van Savannah. Ze heeft een goede band met de politie. Voor haar werk is ze aanwezig als er een vrouw vermoord blijkt te zijn. Deze moord laat haar bij alles denken aan de moord op haar moeder. Deze moord, 15 jaar geleden, is nooit opgelost. Harper is vastbesloten om op onderzoek uit te gaan. Ondanks dat ze al meerdere keren gewaarschuwd is, kan ze de zaak niet los laten. Ze zet hierdoor zowel zakelijk als privé heel veel op het spel om de moordenaar te vinden.

Mijn mening

Het verhaal begint redelijk rustig. Je hebt niet meteen een moord. Het begint met een schietpartij, waarbij je alle hoofdpersonen meteen goed leert kennen. Dit is wel erg goed gedaan door de auteur.  Een moord op een jonge vrouw herinnert Harper meteen aan de moord op haar moeder toen zij 12 jaar was. Je wordt verschillende keren terug in de tijd genomen. Dit is op een mooie manier in het verhaal verweven. Doordat inspecteur Smith een soort vaderrol voor Harper vervult heeft, heeft ze goede connecties bij de politie. Hierdoor heeft ze vaak extra onderzoeksmogelijkheden.
De schrijfstijl van de auteur is erg fijn te noemen. Ze gebruikt nergens moeilijke woorden en korte omschrijvingen van omgeving en personages zodat je zelf goed een beeld kunt vormen bij het verhaal. 
Ook merk je dat Daugherty weet waarover ze schrijft. Ze is misdaadverslaggever en dat merk je ook doordat ze erg geloofwaardig schrijft. Het plot is niet erg spectaculair maar door de manier hoe het verhaal geschreven is, blijf je lezen en wil je weten hoe het afloopt. Daugherty is voor mij weer een auteur om in de gaten te houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan ook zeker het inkijkexemplaar op bol.com of bij Boekerij.

Gegevens van dit boek:
Titel: De echomoorden
Auteur: C.J.Daugherty
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s E-book: 363
ISBN paperback: 9789022572481
ISBN E-book: 9789402311198
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 3,59

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge