C.J. Cooke – Ik weet alleen mijn naam nog

Ik zag in de folder van HarperCollins Holland het boek “Ik weet alleen mijn naam nog” geschreven door C.J.Cooke staan. De korte inhoud sprak me aan, dus besloot ik een recensie exemplaar aan te vragen. HarperCollins Holland stuurde me dit op zodra het boek uit was. Hier wil ik HarperCollins Holland dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Hoe goed ken je je partner echt?
Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd.
Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.
Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

Cover

De cover laat een vrouw vanaf de zijkant zien. Ze staat in de zee. Je ziet verder alleen water en de zon in het water schijnen. Ik stel me voor dat dit Eloïse is. Midden op het boek staat in grote letters de titel. Ik vind de cover niet super spannend, maar zou hem waarschijnlijk wel opgepakt hebben in de winkel.

Waar gaat het verhaal over?

Je denkt je partner te kennen, maar is dat wel echt zo?
Op een onbewoond eiland wordt een vrouw wakker op het strand. Haar lichaam is gehavend. Ze heeft blauwe plekken en zit onder de schrammen. Ze kan zich niet meer herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Enkele vreemden vangen haar op. Ze probeert er achter te komen hoe ze daar terecht is gekomen en wat er aan de hand is.

Een man krijgt op zijn werk een verontrustend telefoontje. Zijn baby en peuter zijn alleen thuis. Zijn vrouw is nergens te bekennen, haar auto staat gewoon op de oprit, haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen thuis. Er is geen spoor van inbraak of geweld. Er is wel met hun babycamera’s geknoeid. Ze werden in de gaten gehouden, maar door wie?

Dit gaat over een jong gezin ergens in Londen. Hierop wordt er een grote zoekactie georganiseerd. Echter bij alles wat de politie ontdekt, blijkt dat iemand liegt. Maar wie? De echtgenoot, de verwarde vrouw, of iemand anders? Niemand weet waar Eloïse is!

Mijn mening

Het verhaal wordt opgebouwd vanuit korte hoofdstukken. Deze worden afgewisseld tussen Londen en Kommeno (het eiland waar de jonge vrouw wakker geworden is op het strand) De hoofdstukken worden aangeduid met een datum. Het verhaal speelt zich af in maart 2015. Soms maak je een stapje terug in de tijd. Dan krijg je hoofdstukken met een vroegere datum. In deze hoofdstukken leer je meer over de jeugd van Eloïse te weten en kun je je af gaan vragen of deze gebeurtenissen wellicht iets met haar gedaan hebben.

Echter wat op mij een beetje vreemd over kwam is dat Eloïse op Kommeno was en ongeveer tegelijkertijd Lochlan er pas achter komt dat Eloïse verdwenen is, terwijl dit qua tijdsbestek niet kan kloppen. Dit vind ik erg jammer en had wat mij betreft iets anders in elkaar gezet mogen worden. Zo kwamen er meer dingen voorbij die soms wat onwerkelijk over kwamen en wat ik best wel een beetje vaag vond.
De hoofdpersonages Eloïse en Lochlan leer je erg goed kennen en zijn goed uitgewerkt. De andere personages blijven wat op de achtergrond. Dit vind ik op zich wel jammer, maar bij sommige personages is dit ook wel begrijpelijk. Door de korte hoofdstukken was ik wel vrij snel geneigd om iedere keer nog snel een hoofdstuk er achteraan te lezen. Het duurde tot vrij wel op het eind voordat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. De spanning vond ik wel aanwezig, maar ik zat nergens echt op het puntje van mijn stoel. Sommige dingen werden tijdens het lezen al gedeeltelijk duidelijk en zorgden ervoor dat ik qua verhaal wel al een bepaalde richting op dacht. Echter het was toch nog anders dan ik gedacht had. Hier werd ik toch nog even door het boek verrast. Dit zorgde toch nog voor een einde wat heel anders was dan verwacht en dit was erg prettig. Ik denk echter dat ik door de quotes op de achterkant van het boek te hoge verwachtingen van het boek had.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik weet alleen mijn naam nog
Auteur: C.J. Cooke
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 306
ISBN paperback: 9789402700930
ISBN E-book: 9789402755145
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge