Mijn Bullet journal crash course


Van BBNC uitgevers ontving ik het boek Mijn bullet journal crash course om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Een bullet journal is het perfecte boek om al jouw afspraken, taken, plannen, doelen, to-dolijstjes, verjaardagen en veel meer op één plek en volgens een handig systeem te verzamelen. In deze ‘Crash course’ vind je naast een uitleg over dit systeem alle tips en tricks die je nodig hebt om het helemaal aan jouw wensen en behoeften aan te passen. Bovendien staat dit boek bomvol inspiratie, voorbeelden en handige sjablonen zodat je direct aan de slag kunt met je eigen bullet journal. Dankzij deze ‘Crash course’ tover je elk notitieboek om in een onmisbare tool die je leven makkelijker, leuker én creatiever maakt. 

Ik gebruik sinds een tijdje een Bullet journal en was dus ook wel nieuwsgierig naar deze crash course. Ik heb van BBNC uitgevers ook de Mijn bullet journal met de stippen, dus de mijn bullet journal crash course past hier qua cover perfect bij.. Ook deze heeft op de cover allerlei gouden stippen staan. Aan de bovenkant dicht bij elkaar en verder naar beneden wordt de afstand tussen de stippen steeds groter. De cover spreekt mij erg aan. Ik vind hem erg vrolijk.

Je krijgt als je de crash course opent eerst een jaarkalender van 2017 en 2018 te zien. Ik vind dat zelf wel makkelijk. Vooral als je een jaar of maandplanner wilt maken in je bullet journal, zo heb je in een oogopslag gezien hoe je de maand op moet delen. Je krijgt vervolgens de index te zien. Dit is vooral makkelijk als je een bepaald hoofdstuk zoekt in het boek, dan hoef je niet het hele boek door te lezen.

Wat ik zelf wel een overzichtelijk hoofdstuk vond was het hoofdstuk Het BuJo systeem. Hier krijg je alle termen die je bij een Bullet Journal (afgekort BuJo) tegenkomt kort uitgelegd. Vooral als je pas begint met je bullet journal is dit hoofdstuk ontzettend handig.

De volgende hoofdstukken komen verschillende termen nog wat uitgebreider aan bod, en krijg je ook ideeën voor je eigen bullet journal.

Daarnaast heb je enkele mallen die je eenvoudig kunt overtrekken, en waaruit je dus een mooie basis hebt die je naar je eigen smaak verder kunt uitwerken. Wat ik dankzij deze crash course heb geleerd, is bijvoorbeeld dat witruimte in je bullet journal absoluut niet erg is. Ik was steeds dingen in mijn weekplanning erbij aan het verzinnen om maar een mooi gevulde pagina te krijgen, echter dit gaf voor mezelf ook vaak onrust. Nu ik witruimte ook goed vind, geeft dit heel veel rust. En ziet het er voor mijn gevoel er toch goed uit.

Ook vind je er allerlei leuke ideeën voor lijstjes… Ik ben nogal van de lijstjes, dus dat is echt een hoofdstuk voor mij. Zo vind je een overzicht met leuke pagina-ideeën. Ik heb bijvoorbeeld in mijn bullet-journal een lijst met mijn gelezen boeken van dit jaar staan, een overzicht van alle bezoekjes aan ziekenhuizen en dergelijke. Alles wat je normaal op aparte briefjes schreef kun je mooi kwijt in je bullet-journal. En dat raadt de crash course ook aan. Maar maak geen lijstjes om de lijstjes.

Ook vind je verschillende quotes, en dividers. Ben je nog niet zo handig met handlettering of is je tekentalent nog niet zo goed om over naar huis te schrijven. In dit boek staan genoeg dingen die je kunt overtrekken om je bullet journal op te vrolijken en er een vrolijk en mooi geheel van te maken.

Begin je net met bullet journalling, of ben je al langer bezig, maar wil je nieuwe ideeën op doen en meer over bullet journal te weten komen? Dan kan ik je deze crash course echt aan raden. Hierin staat echt uitgebreid omschreven wat je allemaal zou kunnen doen met een bullet journal en geven ze je wel een belangrijke tip mee… Vergelijk je bullet journal niet met die van anderen. (Die van jou is perfect). Dit is een van de belangrijkste dingen. Iedere bullet journal is anders, maar wat voor een ander goed werkt kan voor mij net niet werken. Je leert je een eigen systeem aan in bullet journalling. En het voordeel is. Alles wat je doet is goed. Het is jouw systeem. En deze crash course geeft je vooral ideeën en tips die je kunt gebruiken voor je eigen bullet journal.

Ik zal deze crash course nog vaker gebruiken om door heen te bladeren en ideeën op te doen. Ik kan deze dan ook echt aan bevelen als je iets meer over bullet journals wil weten.

“Mijn bullet journal Crash course” is onder andere verkrijgbaar bij BBNC uitgevers & Bol.com.

One thought on “Mijn Bullet journal crash course

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge