Mijn bullet journal blauw

Van BBNC uitgevers ontving ik “Mijn bullet journal blauw” om er een recensie over te maken. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet: Je hebt de term bullet journal vast al eens voorbij horen komen: in Amerika is het al een enorme rage onder creatievelingen en lijstjesfreaks. Een bullet journal is een kruising tussen een agenda, een planner, een logboek en een to-do-lijst. Het is een manier om alles wat je opschrijft, overzichtelijk kwijt te kunnen in één boek.

De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handlettering, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen … dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Ik had van BBNC natuurlijk al de Mijn Bullet journal met stippen ontvangen, en deze beviel me al erg goed. Het verschil met deze is het formaat. Deze “Mijn bullet journal” is in de lange weg, en de andere was in de hoge weg. Ik was benieuwd welke ik makkelijker zou vinden om mijn schema’s in te maken en ik moet zeggen beiden zijn fijn in gebruik.

Deze Bullet Journal heeft een losse flap om de kaft waar de tekst “Mijn bullet journal” op staat en het logo van Mus creatief. Binnenin deze flap vind je een plek om je keys op te schrijven. Ik zelf heb de losse flap om de kaft er vanaf gehaald, aangezien ik het met meenemen in de tas, lastig vind en bang ben dat ik deze flap verkreukel in de tas of dat de flap los raakt en kapot gaat.

De Bullet Journal heeft 3 koorden waarmee je de belangrijkste pagina’s makkelijk terug kunt vinden. Zo heb ik een koord bij de planning van deze week liggen en een bij de planning van deze maand. De derde kun je dan bijvoorbeeld bij je favoriete lijstje leggen.

Voor in deze Bullet Journal zit een korte handleiding de “Mijn bullet journal crash course”, dit is niet de door BBNC uitgebrachte “Mijn Bullet Journal Crash Course“, deze is veel uitgebreider, en kom ik in een ander blog nog op terug. Hierin vind je de begin stappen van bullet journalling. Heb je nog geen ervaring met Bullet journalling dan is deze handleiding ideaal. Dit boekje is makkelijk uit je bullet journal te halen zonder je papier te beschadigen.

Ik ben natuurlijk ook aan de slag gegaan in “Mijn Bullet journal”. Je krijgt op de eerste pagina de ruimte om je naam te schrijven. Hier heb ik ook bijgeschreven, dat als iemand mijn bullet journals gevonden heeft, dat hij mij dan kan bellen met mijn telefoonnummer.

Hierna staat bovenaan de pagina gedrukt “Quote” dus heb ik een quote geschreven en deze met wasi-tape op deze plek geplakt.

In de index schrijf ik niet meer alles op. De weekplanning schrijf ik niet meer op, aangezien ik deze alleen de huidige week gebruik en verder niet. Ik schrijf wel de maandplanning in de index, omdat je deze toch een langere periode gebruikt.

De voorgedrukte jaarkalender vind ik te klein en is me te lastig om te gebruiken, dus deze heb ik zelf overgeslagen, omdat dit met mijn handschrift te veel gekriebel zou worden.

Het level 10 life-wiel weet ik nog niet zo goed wat ik mee aan moet. Ik heb in de Mijn bullet Journal crash course (ook verkrijgbaar als naslagwerk en uitgebracht door BBNC) reeds erover gelezen en wil me hier nog verder in gaan verdiepen. Dus dit ga ik zeker nog een keer invullen en mee werken.

Vervolgens krijg je een wereldkaart, waar je eventueel aan kunt geven waar je overal geweest bent. Op zich een heel leuk idee, maar ik ben zelf niet zo reislustig. Dus bij mij zou hier nog heel veel wit blijven. 🙂

Ik ben daarna zelf begonnen met mijn toekomstlog. Hier heb ik voornamelijk de verjaardagen in geplaatst. Doordat de pagina’s in de lange weg en niet in de hoge weg staan nu. Kun je mooi 6 maanden op 1 pagina krijgen en heb je dus het hele jaar mooi overzichtelijk op een dubbele pagina staan. En heb je in één oogopslag het hele jaar voor je. Ideaal.

De maandlog heb ik ook op 1 pagina gemaakt. Met op de andere pagina de to do dingen van die maand. Omdat ik dan nog erg veel plaats over hield, ben ik nog gaan handletteren. Een tekst waar ik soms wel aan moet denken. Ik wil nog wel eens door blijven rennen en dan is het wel goed om soms gewoon te relaxen. Dus zo’n teksten helpen me eraan herinneren.

Vervolgens ga ik naar mijn weekplanner. Deze gebruik ik echt voor mijn afspraken en dingen waar ik aan moet denken. Dit is echt de belangrijkste pagina voor mijn bullet journal. Hier schrijf ik alles in en ook mijn dagelijkse stappen noteer ik hier in, zodat ik een overzicht krijg hoeveel stappen ik maak en of hier veel uitschieters naar boven of beneden in zitten.

Dan natuurlijk waar een Bullet journal ideaal voor is… Lijstjes. Ik heb nu een lijstje waar ik meer tijd aan wil besteden. Ik besteed aan veel dingen wel genoeg aandacht, maar soms wil ik er gewoon meer tijd aan besteden, maar komt het er gewoon niet van, doordat ik bezig ben met andere soms “nutteloze” dingen, zoals bijvoorbeeld wat doelloos internetten, terwijl ik dan veel beter met mijn blog bezig zou kunnen zijn in die tijd. Door het op papier te zetten, merk ik dat ik er bewust van wordt, en dat ik ook bewuster bezig ben met deze zaken. Ik heb deze pagina versierd met JeJe produkten. Deze heb ik ooit gewonnen en eigenlijk nooit wat meegedaan, en voor de bullet journal mee te versieren is het ideaal. Je hebt stickers, en daar strooi je een glitter poeder in verschillende kleuren overheen. Dit hecht aan de sticker en dat wat te veel is, veeg je eenvoudig weg. Ideaal en leuk om te zien.

Aangezien ik ook graag doe handletteren heb ik hiernaast weer een tekst gehandletterd. Deze heb ik nagemaakt van een voorbeeld. En er mijn eigen draai aan gegeven. Hier is een bullet journal ook echt uitermate geschikt voor vind ik. Je kunt je helemaal uitleven met je eigen design en je eigen gevoel laten spreken.

Er is eigenlijk maar 1 minpuntje te noemen aan deze bullet journal voor mij. En dat is dat de pagina nummers nog niet voorgedrukt staan. Deze moet je zelf dus iedere keer op de pagina erbij schrijven. Aangezien er een aantal dingen voorgedrukt staan in deze “Mijn bullet journal” had ik het logischer gevonden als de pagina nummers ook voorgedrukt waren. Echter het pagina nummer erbij schrijven is natuurlijk een kleine moeite en kun je zo wel voor de op jou gewenste plek plaatsen.

Conclusie: Ik vind deze bullet journal erg fijn. Het papier is van een fijn formaat. Deze langwerpige vorm is erg handig, omdat ik hier mijn schema’s makkelijk op kon tekenen. Ik kwam door dit formaat nergens in de problemen met ruimte. Bij hoog formaat bullet journals heb ik soms dat ik alles anders had moeten indelen omdat ik anders niet uitkom qua planning. Daar heb ik hier absoluut geen last van. Ook heb ik met de gebruikte materialen geen last gehad van doordrukken. Wat ook altijd wel fijn is.

Gegevens van deze Mijn Bullet journal:
Titel: Mijn bullet journal blauw
Uitgever: BBNC uitgevers
ISBN: 9789045322186
Prijs: € 12,50

Deze bullet journal is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en BBNC uitgevers.

2 thoughts on “Mijn bullet journal blauw

  1. Wat een handig formaat inderdaad, die kende ik nog niet. Alleen de rechte versies. Bullet Journals zijn zo leuk! Ik heb heel lang naar youtube video’s en Instagram posts van mensen hun BJ’s gekeken en deze augustus begin ik zelf voor het eerst aan eentje. Ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge