Bryan las: Bianca Nederlof – Ondenkbaar

Aangezien ik veel goede berichten had gehoord over het vorige boek “Ongrijpbaar”, was ik erg benieuwd naar deze nieuwe thriller van Bianca. Toen ik een tijdje geleden de flaptekst las, werd ik erg enthousiast aangezien deze mij erg aansprak. Ik wil Uitgeverij LetterRijn dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Amsterdam Pride, hartje zomer. Drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Een halfjaar later. Evelien probeert de band te herstellen met haar tweelingbroer, die sinds de aanslagen niet meer is wie hij was. Ondertussen voelt ze zich steeds meer in het nauw gedreven door een onbekende, die haar grimmige berichten stuurt. Wanneer er iets vreselijk gebeurt met een collega, vermoedt Evelien dat er iets niet klopt en ze is vastbesloten erachter te komen wat dat is.
Maar dan is het te laat en ze wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

De auteur

Bianca Nederlof (Papendrecht, 1980) schrijft korte verhalen, kinderboeken en thrillers. In 2014 debuteerde ze met de thriller Ongrijpbaar. Dit boek werd genomineerd voor zowel de Schaduwprijs als de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2018 komen haar negende en tiende kinderboek uit. Ook schreef ze mee aan Schaduwreis, een unieke roman, geschreven door dertien schrijvers. Naast auteur is Bianca zelfstandig redacteur voor zowel particulieren als uitgeverijen.

Het verhaal

Op de Amsterdam Pride in, hoe kan het ook anders, Amsterdam worden drie aanslagen gepleegd, zesentwintig doden en tientallen gewonden. Heel veel mensen zijn voor het leven getekend en hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Een half jaar na deze aanslagen in de hoofdstad van het land probeert Evelien de band met haar broer te herstellen, hij was op deze bewuste dag op deze vreselijke plek. Sinds deze dag is hij niet meer de broer voor haar die hij altijd geweest is. Ondertussen krijgt Evelien steeds meer berichtjes van een onbekende, hierdoor voelt ze zich compleet in het nauw gedreven… Als er dan ook nog iets vreselijks gebeurt met een collega, vertrouwt Evelien het niet meer en ze wil hoe dan ook erachter komen wat hier aan de hand is. Tot het te laat is en ze zelf voor een moeilijke keuze wordt gesteld….

Mijn mening

Doordat het boek op een erg makkelijke manier geschreven is, las het echt als een trein. Tijdens het lezen van het boek had ik sterk het gevoel dat ik geen thriller maar een young-adult boek aan het lezen was. Door de korte hoofdstukken weet Nederlof haar lezers echt bij het verhaal te houden. Doordat je in het eerste hoofdstuk al meteen in een aanslag in Amsterdam terecht komt, had ze mijn aandacht meteen te pakken, niks rustige opbouw, gewoon boem, hier gaat het om en over. Wat mij betreft is dit ook de kracht van het boek en het zorgt er ook voor dat je wilt blijven verder lezen in Ondenkbaar.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ondenkbaar
Auteur: Bianca Nederlof
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 300
ISBN Paperback: 9789491875519
ISBN E-book: 9789491875533
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge