Bryan las: Toni Coppers – Het vergeten meisje

Enige tijd geleden ontvingen wij een persmail van New Book Collective met de aankondiging van ‘Het vergeten meisje’. Aangezien ik al een aantal boeken van Coppers had gelezen, en de flaptekst van dit nieuwe boek mij aansprak, heb ik terug gemaild om te informeren of wij een exemplaar mochten ontvangen. Gelukkig was het antwoord Ja. Hierbij wil ik Angèle en New Book Collective bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wat als de dader in je hoofd zit?
Wijkagente Camila Bonardo is een vrolijke jonge vrouw. Als ze bij de routinecontrole van een woning een bloedbad aantreft, slaagt ze er niet in haar collega’s te alarmeren: ze gaat volledig in shock. De dagen na haar lugubere ontdekking krijgt Camila de beelden niet uit haar hoofd. Haar therapeut stelt hypnose voor om het trauma te helpen verwerken. Als Camila tijdens de hypnose de deur van haar kindertijd opent, belandt ze in een nog grotere nachtmerrie. Maar zijn haar herinneringen echt of zijn ze fantasie? De ontredderde vrouw zoekt steun bij haar vriendin en collega Liese Meerhout. Die kan het niet laten ongevraagd te gaan graven in het verleden van haar vriendin. Al snel blijkt dat Lieses nieuwsgierigheid slapende honden uit het verleden wakker maakt: Camila’s leven is in gevaar…

De cover

Op de cover is het gezicht van een jonge vrouw te zien. Het is net of deze vrouw in het donker staat en haar gezicht extra belicht is. De blik wat deze vrouw heeft is verstard. De naam van de auteur staat er in gouden letters op en de titel van het boek in rode. De cover vind ik goed gekozen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat de laatste drie boeken van Coppers dezelfde stijl hebben.

De auteur

Toni Coppers is de auteur van meer dan zestien meesterlijke thrillers. Zijn succesreeks met commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol werd meermaals bekroond en verfilmd in de reeks ‘Coppers’. Toni combineert steevast een ingenieus en spannend plot met een doorgedreven karaktertekening van zijn personages. Net dat menselijke maakt Coppers uniek in het genre. Commissaris Meerhout is een topvrouw: gedreven, vastberaden en sterk intuïtief, een doorbijter op het werk, maar met haar twijfels, driften en verlangen. Haar rechterhand hoofdinspecteur Michel Masson is een melancholische intellectueel die ieders hart steelt met zijn hoekige maar kwetsbare karakter. Coppers’ spannende boeken werden ondertussen bekroond met vier Hercule Poirotprijzen en de LangZullenWeLezen Trofee.

Het verhaal

Als wijkagente Camila Bonardo tijdens een dagelijkse routinecontrole in een woning een bloedbad aantreft, is ze in shock. Omdat deze verschrikkelijke beelden op haar netvlies staan gebrand stelt haar therapeut voor dat ze een aantal hypnose-sessies ondergaat zodat ze op deze manier dit trauma kan verwerken. Tijdens deze hypnose-sessies gaat Camila ver terug in het verleden, tot in haar kindertijd. Dit zorgt ervoor dat ze in nog een grotere nachtmerrie terecht komt. Maar de vraag blijft of deze herinneringen echt zijn of niet. Camila zoekt steun bij haar collega en tevens goede vriendin Liese Meerhout. Liese wil weten hoe het nu precies zit en ze besluit om te gaan graven in het verleden van haar vriendin. Als snel heeft Liese beet en het wordt al snel duidelijk dat Camila in gevaar is. Kan Liese haar op tijd redden?

Trailer

Mijn mening

In het verleden heb ik al verschillende boeken van Toni Coppers gelezen. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van zijn hand zou verschijnen was ik er natuurlijk als de kippen bij om dit boek aan te vragen.

Toen ik in het boek begon te lezen voelde het al snel vertrouwd aan door de bekende personages zoals bijvoorbeeld hoofdinspecteur Michel Masson, Inspecteur Laurent Vandenbergh en natuurlijk commissaris Liese Meerhout zelf. Wat ik wel merkte was dat ik in het begin de spanning een beetje miste. Maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer de spanning voelbaar was. Dus met de spanningsopbouw zit het weer snor bij dit boek. Wat ik ook altijd erg leuk vind, bij een serie, is als de personages met de serie mee groeien, dit doen Liese en haar collega’s zeker. Ik kijk dan ook weer uit naar het volgende deel in deze serie en ben erg benieuwd welke avonturen ze dan weer gaan beleven…

‘Het vergeten meisje’ is het zestiende deel in de Liese Meerhout-serie van Toni Coppers. Maar dit boek is ook net zoals de vorige drie boeken, erg goed als standalone te lezen. Ik heb zelf ook alleen maar deel 13 t/m 16 gelezen.

Coppers heeft het weer geflikt. Hij heeft een top boek geschreven!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het vergeten meisje
Auteur: Toni Coppers
Uitgever: Angèle
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789022336205
ISBN e-book: 9789460416279
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wij mogen namens Angèle en New Book Collective 3 fysieke exemplaren verloten van ‘Het vergeten meisje’. Hoe je hier kans op kunt maken lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge