Bryan las: Zine Jonson – Opgesloten

Voor een spannende thriller van een Nederlandse auteur ben ik natuurlijk altijd te vinden. Dus toen ik zag dat dat Isa Maron onder het pseudoniem Zine Jonson deze thriller schreef, was ik erg benieuwd. Nadat de korte inhoud mij aansprak, heb ik dan ook een mailtje gestuurd naar de uitgever. Wij ontvingen dan ook meteen een digitaal-exemplaar in onze mailbox. Hier willen wij Loft books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: ‘Opgesloten’ is de zinderende nieuwe thriller van Zine Jonson. Eindelijk heeft Fay dan de liefde van haar leven gevonden. Paul is lief, charmant en zeer verliefd op haar. Na een paar maanden in haar mooie woning in Amsterdam te hebben samengewoond, besluiten ze samen een huis te kopen. Maar als het nieuwe huis eenmaal klaar is blijkt Paul toch minder verliefd, charmant en lief dan Fay dacht. Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen, maar niets blijkt minder waar. ‘Opgesloten’ is een beklemmende pageturner.

De cover

Op de cover zien we het silhouet van een vrouw. Ik neem aan dat dit Fay is. De cover vind ik erg gaaf, alleen kan ik hem niet zo goed aan het verhaal rijmen. De quote, ‘Ze dacht dat ze hem kon vertrouwen…’, maakt mij erg nieuwsgierig.

De auteur

Zine Jonson is het nieuwe pseudoniem van auteur Isa Maron. Ze is bekend van onder andere de serie ‘De Noordzeemoorden’. Ze woont in Amsterdam Noord met haar man, vier zonen, 2 kippen en 1 hond. ‘Opgesloten’ is haar eerste thriller onder de naam Zine Jonson.

Het verhaal

Fay is gelukkig, ze heeft eindelijk de man van haar dromen gevonden. Paul heeft het allemaal, hij is lief voor haar, heeft humor en heeft alles voor Fay over. Nadat het verliefde stel een aantal maanden in de woning van Fay heeft gewoond, besluiten ze om samen een huis te kopen en Paul beloofd om de hele verbouwing op zich te nemen. Maar als het huis klaar is komt de ware Paul naar boven en blijkt hij toch niet die lieve en charmante man te zijn. Fay dacht dat ze Paul volledig kon vertrouwen, maar daar komt ze van terug. Wie is deze man?

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel leren we Fay en haar man kennen als een liefdevol koppel die na een tijdje, in de woning van Fay, te hebben samengewoond besluiten om samen een huis te gaan kopen. Het lijkt allemaal zo romantisch en mooi…. In het tweede deel vallen ze keihard van deze roze wolk af en is het toch niet meer allemaal zo liefdevol.

Ik heb ‘Opgesloten’ met erg veel plezier gelezen. Toen ik aan het boek begon merkte ik dat ik al snel in het verhaal getrokken werd. Dit zal mede komen door de korte hoofdstukken en de makkelijke schrijfstijl die Jonson heeft. Je leert de personages goed genoeg kennen, waardoor je je voldoende in de personages kunt inleven. De spanning is, vanaf het tweede gedeelte, in het boek duidelijk voelbaar. Vanaf dat moment wil ik blijven doorlezen, omdat ik wil weten hoe de verhouding tussen Fay en Paul nu zit.

Ik ben fan van Jonson. Ik hoop dan ook dat ze snel weer in de pen kruipt om weer zo’n fijne thriller te schrijven.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Opgesloten
Auteur: Zine Jonson
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 161
ISBN e-book: 9789047204756
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge