Bryan las: Willy & Steven Bogaerts – 13 Geboden: De prequel

Hier thuis zijn wij echt fan van de serie ’13 Geboden’, dus toen ik zag dat hier ook een boek over zou verschijnen, kon ik het natuurlijk niet laten om dit boek aan te vragen. Na verschijning ontving ik dit boek dan ook. Hier wil ik uitgeverij Lannoo dan ook hartelijk voor bedanken

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wanneer de mysterieuze Veronika Masser van haar fiets wordt gereden en overlijdt, ontvouwt zich tegelijk in Aalst en Oostende een geheimzinnig verleden. Een politicus, een strafpleiter, een projectontwikkelaar en een onderzoeksjournalist dreigen besmeurd te raken.
Zal de uitgebluste inspecteur Peter Devriendt er met deze zaak in slagen om de demonen uit zijn eigen verleden te verjagen?

De cover

De cover lijkt op een grijze betonnen muur. De titel ’13 Geboden’ staat er in het grijs op en de ondertitel ‘De prequel’ in rood. Dit rood lijkt op bloed. De cover straalt naar mijn mening een donkere sfeer uit. Aan de hand van de cover zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de winkel

De auteurs

Willy & Steven Bogaerts vormen samen een schrijversduo en staan bekend om hun reeks thrillers rond de introverte commissaris Bottu. Bogaerts staat garant voor spanning, vakmanschap en leeswaardigheid, en ze hebben al verschillende bestsellers op hun conto staan. 13 Geboden is bovendien hun 13de boek

Het verhaal

Veronika Masser krijgt een ongeluk op haar fiets, ze wordt aangereden en ze overlijdt hierdoor. Door haar overlijden komt er een geheimzinnig verleden aan het daglicht. Er dreigen hierdoor een aantal belangrijke mensen besmeurd te raken, waaronder een strafpleiter, een onderzoeksjournalist en een projectontwikkelaar.
Deze beladen zaak wordt Peter Devriendt, een uitgebluste inspecteur, in de schoot gegooid. Hij mag op onderzoek uit en hoopt met deze zaak zijn problemen uit zijn eigen verleden achter zich te laten. Gaat hem dat lukken

Mijn mening

Ik startte met hoge verwachtingen in het boek, dit komt vooral doordat ik de serie een van de betere van dit jaar vind. Echter ik merkte al snel dat ik moeilijk in het verhaal kon komen. Het verhaal start met, voor mij, geheel onbekende personages. Op een bepaald moment gaat inspecteur Peter Devriendt, samen met Commissaris Liesbet Dujardin, die ik beiden natuurlijk uit de serie ken, een rol in het verhaal spelen. Buiten dat deze twee personages goed zijn omgezet van het doek naar het boek, miste ik toch een beetje de andere personages uit de serie zoals bijvoorbeeld Simon Roelandts en Marnix Santermans. Nu weet ik dat dit boek een prequel oftewel een voorloper is. Maar toch, ik heb nergens het gevoel dat er richting de tv-serie geschreven wordt. Dit is voor mij een gemis.

De verhaallijnen zijn wel goed uitgewerkt en er zit ook echt diepte in het verhaal. Wel had ik erg veel moeite met het aantal personages die in het boek voorbij komen. Deze zijn niet op twee handen te tellen. Ik denk dat als vader en zoon Bogaerts, de schrijvers in deze, hier een beetje in geremd waren, het verhaal veel makkelijker leesbaar en volgbaar was. Nu had ik vaker zoiets van “Wie is deze persoon nog eens” en dan moest ik weer terug gaan kijken en dit haalde voor mij persoonlijk wel de vaart uit het verhaal

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: 13 Geboden – De prequel
Auteurs: Willy & Steven Bogaerts  
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 317
ISBN paperback: 9789401455473
ISBN E-book: 9789401455480
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 16,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge