Bryan las: Wendy Brokers – De laatste halte

Toen ik zag dat Wendy Brokers een young adult had geschreven was ik erg nieuwsgierig. De flaptekst sprak mij erg aan en vooral de quote van Cisz maakte mij helemaal enthousiast. Na mailcontact met de uitgeverij ontving ik een recensie-exemplaar in huis. Hier wil ik Best of YA dan ook hartelijk voor bedanken

Informatie die te lezen is op de achterflap: Jonas, Loïs, Naima en Ralph gaan met hun havo 4-klassen op werkweek naar Londen. Ze hebben tot nu toe eigenlijk nooit zoveel met elkaar te maken gehad. Loïs heeft stiekem een oogje op Jonas, maar ziet geen reden om hem dat te vertellen. Ralph heeft het juist niet zo op Naima en blijft het liefst bij haar uit de buurt. Als de vier in hetzelfde groepje worden ingedeeld, moéten ze elkaar wel beter leren kennen. Terwijl ze Londen doorkruisen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Maar wanneer ze op de metro wachten gebeurt er iets wat niemand ooit had kunnen voorzien. Ze moeten zichzelf in veiligheid zien te brengen, terwijl de straten van Londen een terroristisch toneel zijn geworden.

De cover

Op de cover is een ondergronds metro station te zien waar een metro doorheen raast. Op de metro, die wazig te zien is, staat de titel van het boek. De cover zorgt ervoor dat ik nieuwsgierig wordt naar het boek. De cover zou er zeker voor zorgen dat ik het boek op zou pakken in de boekhandel of bijvoorbeeld de bibliotheek. De cover past wat mij betreft ook erg goed bij het verhaal

De auteur

Wendy Brokers ging na haar studie aam de slag als kinderverpleegkundige, maar was ook altijd geïnteresseerd in schrijven. In 2012 deed ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel volgde een column en twee korte verhalen. In 2017 verscheen haar debuutroman Geluk bij een ongeluk. Wendy woont met haar man en kinderen in Lopik.

Het verhaal

Naima, Ralph, Jonas en Loïs gaan met school op werkweek. Niet ergens in Nederland, maar naar Londen. Ze hebben alle vier eigenlijk nog niet zoveel met elkaar te maken gehad op school. Zo heeft Ralph het niet zo op Naima en wisselt hij het liefste zo weinig mogelijk woorden met haar. Loïs ziet Jonas net wel zitten, ze heeft stiekem een oogje op Jonas maar durft dit niet aan hem te vertellen. Ze moeten elkaar toch echt wel beter leren kennen aangezien ze bij elkaar ingedeeld zijn in het groepje. Tijdens hun tocht door Londen blijkt dat ze het toch erg goed met elkaar kunnen vinden en ontstaat er toch een hechte vriendschap. Als ze op een metrostation staan te wachten gebeurt er iets wat ze niet hadden verwacht. Ze moeten proberen om zichzelf in veiligheid te brengen aangezien Londen langzaam een terroristisch toneel wordt..

Mijn mening

Het verhaal begint met een goede proloog, in deze proloog wordt een gewonde jongen onder een auto uit getrokken door een onbekende man. Als ik de jongen mag geloven is het een enge en gevaarlijke man. Ik ga ervan uit dat het een terrorist is. Door deze proloog spelen bij mij meteen de vragen “Wat is hier gebeurd?”. Hierdoor start ik snel aan het verhaal want ik wil weten hoe dit zit…

In het verhaal maak je kennis met Jonas, Ralph, Naima en Loïs. Ieder heeft zijn eigen achtergrond en verleden. De hoofdstukken worden ook afwisselend vanuit deze personages verteld. Hierdoor leest het verhaal lekker snel en door de makkelijke schrijfstijl kon ik het boek niet aan de kant leggen. Alle facetten die een young-adult naar mijn mening moet hebben zijn aanwezig in dit boek. Of het nu om een portie spanning gaat, of om een flinke dosis emoties. Alles is aanwezig en Brokers heeft dit op een erg goede manier samen weten te brengen in dit boek.

Naar mijn mening is het boek ook erg realistisch neergezet. Ik kan mij erg goed voorstellen dat als je kinderen hebt en die opstap gaan met school naar bijvoorbeeld Londen of Parijs, dit een grote nachtmerrie is en je het boek soms even weg moet leggen… Wel merkte ik dat ik tegen het einde het verhaal een beetje langdradig vond worden en ik hierdoor wat meer moeite had om mijn concentratie erbij te houden. Maar desondanks heb ik veel plezier beleefd en zat ik ook op verschillende momenten op het puntje van de bank

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar.

Gegevens van dit boek:
Titel: De laatste halte
Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 207
ISBN Paperback: 9789000364169
ISBN E-book: 9789000364176
Prijs Paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 11,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Wendy Brokers – De laatste halte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge