Bryan las: Vera Stupenea – Moord om de hoek

Dit boek stond al een tijdje op mijn nog te lezen lijstje, omdat ik veel goede berichten hoorde over dit boek was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een gemoedelijk provinciestadje is in rep en roer wanneer de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt en zij via een briefje haar lerares Jonna de schuld geeft van haar wanhoopsdaad. Maar wanneer ook de buurvrouw van Sophie levenloos wordt gevonden, twijfelt rechercheur Pieter Gravemaker aan de zelfmoord van Sophie. Hij gaat op zoek naar de waarheid en ondervraagt de aantrekkelijke Jonna. Al snel bloeit er iets tussen de rechercheur en de verdachte. Maar wanneer Jonna’s zoontje wordt ontvoerd, lopen de spanningen hoog op.

Als de zestienjarige Sophie zelfmoord pleegt, is het kleine en gezellige plaatsje waar ze woont in rep en roer. Al snel wordt er een afscheidsbriefje gevonden, waarin Sophie haar lerares Jonna de schuld geeft. Maar heeft Sophie dit briefje wel geschreven? Als ook nog de buurvrouw van Sophie dood wordt gevonden, vertrouwt rechercheur Pieter Gravenmaker het niet en hij vermoedt dat Sophie geen zelfmoord heeft gepleegd. Wat is hier dan in hemelsnaam aan de hand? Pieter gaat op onderzoek uit en hij ondervraagt onder andere de knappe en charmante Jonna en wat blijkt, Pieter heeft tien jaar geleden nog les gehad van deze knappe Jonna, zijn gevoelens voor haar zijn binnen de kortste keren weer terug.  Maar als het zoontje van Jonna ook nog wordt ontvoerd, weet Pieter het zeker… Hij moet dit hoe dan ook oplossen…

Het boek leest erg makkelijk weg, dit komt hoofdzakelijk door de korte hoofdstukken die er gebruikt zijn. Ik had elke keer een gevoel van, nog één hoofdstuk lezen… en voor ik het wist was er weer een kwartier voorbij. Ik vond het verhaal wel een beetje vlak en het bevatte naar mijn mening niet veel diepgang. Dit vind ik erg jammer. Veel gebeurtenissen in dit boek vond ik voorspelbaar. En gaande weg het boek had ik toch al vrij snel in de gaten wie de dader was, het was een beetje een kwestie van logisch nadenken.

Wat ik erg ongeloofwaardig vond over komen was bijvoorbeeld dat rechercheur Pieter Gravenmaker voor het eerst bij Jonna thuis komt en direct zichzelf uitnodigt om te koken en te blijven eten. Zo zijn er nog een aantal passages in dit verhaal wat naar mijn gevoel erg overdreven en ongeloofwaardig zijn.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moord om de hoek
Auteur: Vera Stupenea
Uitgever: Scelta Publishing
Aantal pagina’s paperback: 159
ISBN paperback: 9789491884672
ISBN e-book: 9789491884689
Prijs paperback: € 12,00
Prijs e-book: €  4,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge