Bryan las: Toni Coppers – Nooit meer alleen

Van Uitgeverij Manteau ontving ik het boek “Nooit meer alleen”, geschreven door Toni Coppers, om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Manteau hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.
Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken.
Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…

Aangezien ik al veel goede berichten had gehoord over de boeken als mede over de televisie-serie Coppers, was ik erg benieuwd of dit ook bij mij in de smaak viel. Toen ik zag dat Toni Coppers dit nieuwe boek geschreven had en de achterflap me ook nog beviel, was ik razend benieuwd naar deze, voor mij, nieuwe schrijver.

Op de cover zien we een gedeelte van een woonkamer, op de tafel zit een kat die in de richting van de lens kijkt. Deze cover past voor mijn gevoel uitstekend bij het verhaal. Wat ik ook erg mooi vind, is dat de naam van de auteur in gouden letters gedrukt is. Net zoals de cirkel op de kaft waar in staat “Meer dan 100.000 boeken verkocht”. Deze gouden accenten geven mij een luxe gevoel. Dus de cover is wat mij betreft zeer geslaagd.

Judith de Vries is een alleenstaande vrouw. Ze woont in een fijne en rustige buitenwijk van Antwerpen. Haar hart staat plots stil als ze vanuit haar tuin de gordijnen van haar slaapkamer ziet bewegen. Ze besluit om naar de politie te stappen, aangezien ze er zeker van is dat er soms een onbekende persoon rondloopt in haar huis…

Op dat zelfde moment gebeuren er lugubere dingen in Seefhoek. In deze volksbuurt worden steeds meer katten dood aangetroffen, ze zijn verminkt, in stukken gesneden en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode en verminkte katten worden aangetroffen, besluit commissaris Liese Meerhout samen met haar team in deze verschrikkelijke zaak te duiken om de onderste steen boven te krijgen. Al snel weet Liese het zeker, de dader van deze vreselijke daden is nog aan het oefenen, hij zal binnen de kortste keren overgaan op het doden en verminken van mensen. Kan Liese en haar team hem op tijd ontmaskeren?

Toen ik begon te lezen zat ik al vrij snel in het verhaal, dit komt mede doordat het verhaal op een makkelijke manier geschreven is. Wel merkte ik, dat ik, doordat ik de voorgaande delen uit deze serie niet gelezen heb, ik sommige personen in het begin moeilijk kon plaatsen. Echter hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe duidelijker het me toch werd. De spanning kwam naar mijn gevoel wel een beetje traag op gang, maar even later was de spanning goed aanwezig, en bleef toen ook gedurende de rest van het verhaal aanwezig. De personages vond ik ook erg goed uitgewerkt, doordat ook de privésfeer aandacht kreeg en de verhoudingen tussen de rechercheurs onderling voldoende aandacht kregen. Dit is voor mij een pluspunt, waardoor het boek meer inhoud krijgt.

Toni Coppers heeft er een fan bij. Ik kijk dan ook erg uit naar het volgend deel in deze serie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit meer alleen
Auteur: Toni Coppers
Uitgever: Uitgeverij Manteau
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789022334362
ISBN E-book: 9789460415739
Prijs Paperback: € 21,99
Prijs E-book: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge