Bryan las: Tjibbe Veldkamp – De lovebus

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische zorg nodig voor lichtere verwondingen. Al dat geweld draaide om seks. Dit is het verhaal van die avond.

Toen ik de achterflap gelezen had, had ik zoiets van dat het weinig informatie was maar wat er stond triggerde me wel om het boek te lezen. En ik ben ook blij dat ik het gelezen heb.

De cover spreekt me ook erg aan, je ziet een meisje dat achter een raam van een roodachtige (love)bus zit. de cover heeft iets donkers vind ik persoonlijk.

Bar-dancing Boerema staat bij de jongeren van Medum en omgeving bekend als de plek om lekker los te gaan, om te drinken, te dansen en te flirten met elkaar. Er staan ook een aantal bankjes in de zaak waar je je terug kan trekken met je flirt, maar wie meer wil dan alleen zoenen en voelen kan terecht aan de bar bij J.J., de bestuurder van de Lovebus. De bus staat een paar kilometer verderop geparkeerd in een stuk bos. Je kan de bus huren voor 30 gulden per half uur. Als je J.J. betaalt en een naam doorgeeft met wie je naar de Lovebus wil. Vertelt hij je precies waar de bus staat.

Het boek is op een fijne manier geschreven, bij elk hoofdstuk staat de dag en tijd dus zo weet je bijvoorbeeld als je die dag en tijd voor de tweede keer ziet staan dat het vanuit een andere persoon geschreven is. Ik vond dit zelf wel prettig want zo kan je je nog beter in het verhaal en de personages inleven. Spanning was niet overal aanwezig in het verhaal, maar persoonlijk stoorde mij dat niet. Ik heb in ieder geval veel plezier gehad met het lezen in dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De lovebus
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgever: Querido kinderboeken
Aantal pagina’s Paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 118
ISBN Paperback: 9789045120591
ISBN E-book: 9789045120621
Prijs Paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge