Bryan las: Tjeerd Langstraat – Eeuwig donker

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

De cover laat een vrouw zien die half in het donker staat, dit spreekt mij erg aan aangezien het net is of ze iets te verbergen heeft. Ik ben natuurlijk benieuwd of dit ook zo is en wat ze dan te verbergen heeft.

In Eeuwig donker onderzoekt rechercheur Jan Vos en zijn team de moord op twee loverboys. Tijdens het onderzoek, wat heel moeilijk verloopt probeert Carla, een van de slachtoffers van deze loverboys haar leven weer op te pakken. Ze kijkt positief naar de toekomst die ze samen met haar zoontje Alexander voor zich heeft. Maar kijkt ze echt vooruit? Of is dit schijn? Carla blijkt veel meer te weten over de moorden op beide loverboys. En waar is Sofiya gebleven? Ze werd samen met Carla uitgebuit door de slachtoffers, maar plots was ze verdwenen, of toch niet?

Het boek begint met een 25 woorden thriller, ik vond dit best apart en had het ook nog niet in een boek gezien, ook wist ik niet zo goed wat ik met dit stuk moest, maar dit werd gaandeweg het verhaal wel duidelijk. Het boek is opgedeeld in 3 delen en sommige stukken zijn schuingedrukt, deze stukken worden vanuit een dader verteld.

Toen ik aan dit boek begon werd ik meteen door het verhaal opgeslurpt, ik wilde constant verder lezen om te weten hoe het verhaal afliep. De spanning is in overvloed aanwezig wat ik natuurlijk erg waardeer in een thriller. De meeste hoofdstukken zijn lekker kort, wat het lezen erg makkelijk maakt en daardoor wil je ook door blijven lezen.

In Eeuwig donker wordt ook soms verwezen naar het eerste boek met rechercheur Jan Vos, namelijk Villa Gladiola. Ik heb Villa Gladiola in de bibliotheek gehuurd en ben hier in beginnen te lezen voor ik Eeuwig donker las, echter de schrijfstijl in Villa Gladiola is geheel anders als Eeuwig donker. Het boek Villa Gladiola heb ik dan ook niet uitgelezen, echter omdat mijn vriendin Veronique zo lovend was over Eeuwig donker, heb ik dit boek toch een kans gegeven en wat werd ik hier aangenaam verrast hierdoor. Een pakkende schrijfstijl die je aan het boek gekluisterd houdt.

Hou je van Nederlandse thrillers? Dan is dit zeker weten een mustread!

Gegevens van dit boek:
Titel: Eeuwig donker
Auteur: Tjeerd Langstraat
Uitgever: Jalapeño Books
Aantal pagina’s: 312
ISBN: 9789082667905
Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge