Bryan las: Tine Bergen – Onderbuik

Ik zag dit boek voorbij komen op de Facebookpagina van Baeckens Books. En aangezien ik graag Young-Adult boeken lees was ik toch wel nieuwsgierig naar dit boek. Nadat ik de achterflap had gelezen werd mijn interesse ook alleen maar groter. Na mail contact met de uitgever kreeg ik een aantal dagen later het boek in de brievenbus. Ik wil Baeckens Books dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit  boek: Ik staarde naar mijn handen, strak rond het tafelblad geklemd. Ik wist niet dat ik zo kon haten. Ik klampte me vast aan dat gevoel. Staarde naar de wond aan de binnenkant van mijn arm. Dit keer, eindelijk, zouden de zaken niet gaan zoals dat voor mij beslist werd. Dit keer zou ik beslissen wat er in mijn leven gebeurde.

We hadden hier niet moeten zitten. Ik had dit kunnen voorkomen. Ik had anders en beter moeten kiezen. Maar toen ik eerdere keuzes maakte, had ik geen idee dat het tot dit zou leiden, tot deze keuze. Zal ik ooit stoppen met me alleen al daarover schuldig te voelen? Ik had beter moeten luisteren. Niet alleen naar wat er gezegd werd, maar vooral naar wat gezwegen werd. En nu zit ik hier en zwijg uit alle macht, in de hoop dat jij het dan misschien verstaat.

De auteur

Tine Bergen (1981) woont met man, kat en kinderen in het Leuvense. Ze houdt van verhalen. Ze luistert als journalist graag naar de verhalen van anderen, maar ze verzint ze ook graag zelf voor haar boeken. Ze leest liefst spannende verhalen en wil met Het College een reeks maken voor fans van psychologische thrillers.

Het verhaal

Het college van Vianne staat in rep en roer wanneer Sander en Lotte, een jong koppeltje, plots verdwijnen. Niemand weet waar ze zijn, of waarom ze hebben besloten ervandoor te gaan. Of is er iets erger gebeurd?

Wanneer Nina, Sanders zus, een blog begint om haar broer terug te vinden, laat de zaak Vianne niet meer los. Vastbesloten om antwoorden te vinden, start ze haar eigen onderzoek. Maar al gauw raakt ze verstrikt in een web van intriges, en daar geraakt ze niet zo gemakkelijk weer uit…

Deze spannende jeugdthriller zit vol aanwijzingen en tips, die de lezer aanmoedigen om, net als Vianne, zelf op onderzoek uit te gaan.

Mijn mening

Onderbuik is het eerste deel in de “Het College” serie van Tine Bergen. Het boek is opgedeeld in hoofdstukken op wit en zwart papier. De hoofdlijn van het verhaal is te lezen op het witte papier, persoonlijk vond ik deze verhaallijn erg fijn om te lezen. De andere verhaallijn, op het zwart papier, vond ik op sommige stukken een beetje onsamenhangend. Dit vond ik persoonlijk erg jammer en had voor mij wel iets beter uitgewerkt mogen zijn. Het boek leest wel echt als een trein, dit zal mede door de korte hoofdstukken komen, ik had telkens weer zoiets van, oh, nog even één hoofdstuk lezen. De schrijfstijl van Bergen vond ik persoonlijk ook erg aangenaam.Wel vond ik bepaalde dingen een beetje onbegrijpelijk, zonder in details te willen treden, omdat ik niet wil spoileren. Maar de ontknoping is naar mijn gevoel een beetje vreemd. Ik denk als je het boek gelezen hebt, snap je waarschijnlijk wat ik bedoel.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onderbuik
Auteur: Tine Bergen
Uitgever: Bakermat
Aantal pagina’s Paperback: 232
ISBN Paperback: 9789059244535
Prijs Paperback: € 15,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge