Bryan las: Timo van der Eng – Kokkie

Informatie die te lezen is op de achterflap: Op de miezerige avond van 8 december 2016 maakten kogels een einde aan het turbulente leven van Martin Kok. Kokkie voor intimi. Ex-crimineel in hart en nieren, zelfbenoemd misdaadjournalist, shockblogger van Vlinderscrime. Van dichtbij geliquideerd na een heerlijk avondje in zijn favoriete bordeel. What a way to go.

Journalist Timo van der Eng sprak gedurende een jaar bijna wekelijks met Kok over zijn leven. Eerst bij hem thuis, daarna in safehouses op verschillende plekken in Nederland. Kok stond op verschillende dodenlijsten, na twee mislukte aanslagen op zijn leven.

Kokkie is vooral het verhaal van Martin Kok zelf, opgetekend uit zijn mond. Over hoe miljoenen guldens verdwenen uit Volendam, hoe je hoeren de gevangenis binnen krijgt, de opbrengsten van een incassootje, de klanten van zijn escortservice en het succes van zijn website Vlinderscrime. Onopgesmukt, onnavolgbaar en recht voor zijn raap.

Martin Kok lag na twee doden, honderden hoeren en kilo’s coke, de laatste maanden van zijn leven op ramkoers met de dood. En het kon hem geen barst schelen. 

Ik heb Martin Kok in het verleden vaker op Televisie gezien in verschillende Televisie-programma’s en ook natuurlijk in het nieuws, toen ik hoorde dat er een boek over zijn leven uitkwam was ik natuurlijk zeer benieuwd naar dit boek.

Op de cover staat Martin zelf, op de manier hoe die op Televisie ook over kwam met een blik in zijn ogen van “hier ben ik en het maakt me allemaal niks uit”.

Het boek is op een makkelijke manier geschreven met fijne korte hoofdstukken. De schrijfstijl vind ik persoonlijk erg fijn, maar wat ik wel een beetje jammer vind is dat het boek een eenzijdig beeld weergeeft, ik denk dat het boek nog krachtiger zou zijn geweest als het verhaal ook vanuit een ander toegelicht zou worden. Wat ik ook erg goed gedaan vind zijn de pagina’s met kleurenfoto’s, dit geeft naar mijn gevoel nog meer een kijkje in het leven van Martin.

Hou je van True crime? Dan mag dit boek absoluut niet ontbreken in je collectie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kokkie
Ondertitel: Het turbulente leven en de aangekondigde dood van Martin Kok
Auteur: Timo van der Eng
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 216
ISBN Paperback: 9789045215228
Prijs Paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge