Bryan las: Tille Vincent – Code 37: Onbevlekt

Informatie die te lezen is op de achterflap: Verzorgingstehuis Heuvelrust staat in rep en roer wanneer blijkt dat comapatiënte Dina Lehman zwanger is. Ze willen de zaak liefst stilhouden tot ze zelf weten wat er gebeurd is, maar dat is buiten de gynaecologe gerekend. Zij haalt er Hannah Maes van de Gentse zedenpolitie bij. Dina is tenslotte nog maar veertien… Was het meisje al zwanger voor ze het verkeersongeval kreeg? Of moet de dader worden gezocht onder het personeel van de instelling? En wat te denken van de Kerk van Jakob die geleid wordt door Dina’s vader en die er bijzonder strenge regels op nahoudt? ONBEVLEKT is het tiende boek in de reeks gebaseerd op de VTM-serie Code 37 die zich afspeelt bij de Gentse Sectie Zeden.

De cover vind ik zelf uitstekend bij het boek passen. Zoals bij elk deel van deze reeks staat er een foto op van de hoofdpersonage Hannah Maes op. Daarnaast staat er deze keer Maria en Jezus op, dit komt ook weer duidelijk terug in het boek.

Het boek gaat over een meisje genaamd Dina , terwijl Dina in coma ligt blijkt het dat ze zwanger is ondanks ze nog maagd is. Dit kan Hannah niet verkroppen en bijt zich vast in het onderzoek, ze haalt alles uit de kast om erachter te komen hoe dit kan, ze haalt er zelfs de financiële sectie bij om erachter te komen wat er zich afspeeld bij de familie Lehman. Tijdens het onderzoek blijkt dat de Lehman’s een eigen geloof hebben ontwikkeld. Door de zwangerschap van Dina wordt ze gezien als de nieuwe heiland. Hierdoor komt er nog meer geld in kas bij Jacob Lehman. Maar hoe is Dina zwanger geworden?

Net zoals de voorgaande delen van Code 37 heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen, het boek is makkelijk geschreven en leest erg prettig weg. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onbevlekt
Auteur: Tille Vincent
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 272
Aantal pagina’s E-book: 166
ISBN Paperback: 9789401420051
ISBN E-book: 9789401422390
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge