Bryan las: Tica Morgan – Volkerak

Onderstussen mag ik wel zeggen dat ik fan van Tica ben. Dus toen ik zag dat ze aan het vijfde deel in de Mooie moorden-reeks aan het schrijven was, wist ik gewoon dat ik dit boek wilde lezen. Na een kort mailtje richting de uitgeverij, ontvingen wij niet veel later een recensie-exemplaar van ‘Volkerak’. Hier willen wij Gloude publishing natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde. Na een levensbedreigend avontuur in Engeland vecht Zoë in Volkerak om haar normale leven terug te krijgen. Beveiligers zwermen om haar heen maar Sven blijft haar gedachten beheersen.

Als profiler wordt Zoë betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze wel oplossen nu ze zoveel aan haar hoofd heeft? En wat moet ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden?

De cover

De cover is in de stijl van de vorige delen. De cover is opgedeeld in twee delen. Op de bovenste deel staat hoofdpersonage Zoë Janssen, met haar bekende gele jas aan, en ze kijkt uit over het water richting een industriegebied. Op het onderste deel is ook water te zien, met aan de linkerkant een aantal windmolens. Ook deze cover vind ik weer erg mooi, dit komt mede door het kleurgebruik.

De auteur

Tica Morgan is het liefste op het strand. Morgan betekent niet voor niets: ‘verblijf bij de zee’. Ze bracht haar jeugd door op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie maar koos al snel daarna voor het ondernemerschap.

Het verhaal

Zoë Janssen is, in het dagelijkse leven, profiler en rechercheur op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Ze is nog aan het bijkomen van haar avontuur in Engeland als ze erachter komt dat Sven van der Linde, een voortvluchtige crimineel, haar niet met rust kan laten en haar nog steeds achterna zit. Zoë is voor hem het ultieme doelwit. Zoë wil haar normale leven, hoe dan ook, weer terug krijgen, maar of haar dit gaat lukken?

Nu ze weer terug in Nederland is wordt Zoë betrokken bij een bizarre zaak in Heerenveen. Kan ze zich wel voor honderd procent in zetten voor deze zaak, aangezien Sven haar gedachtes nog steeds beheerst? Zoë besluit er voor te gaan en als er dan ook nog een speedboot, op het Volkerak, wordt aangetroffen weet ze dat ze scherp moet zijn… en blijven!

Mijn mening

Tica Morgan is, voor mij persoonlijk, geen onbekende auteur meer. Ik las eerder ‘Volgerland‘, ‘De punt‘, ‘Kwade hoek‘ en ‘Hellegat‘, van haar hand. Doordat ik erg enthousiast ben over de boeken van Tica staat er op de achterkant van ‘Volkerak’ een quote van ons. Dit vinden wij natuurlijk hartstikke leuk! 🙂

‘Volkerak’ sluit naadloos aan op het vorige deel in de mooie moorden-reeks. Zoë is weer terug in Nederland en ze komt, in het ziekenhuis, bij. Ze is twee dagen van de wereld geweest. Ze beseft direct wat Sven haar heeft aangedaan. Persoonlijk vond ik dit meteen een pakkend stuk en hierdoor zit ik ook weer direct in het verhaal, want er zit meteen een onderhuidse spanning in het verhaal en deze gaat, gedurende het verhaal, ook niet weg. Tica weet me telkens weer te kluisteren aan het verhaal en hierdoor had ik het boek ook in no-time uit.

Het boek is ook goed als stand-alone te lezen. Door de verschillende flashbacks, naar de vorige delen in deze reeks, weet Tica je op de hoogte te brengen wat er eerder gebeurd is. Ondanks dit raad ik je toch aan om de eerdere delen te lezen, want het is zonde om ze niet te lezen.

Wat ik ook erg fijn vind is dat dit vijfde deel in de Mooie moorden-reeks ook als paperback uitgegeven is. Persoonlijk hoop ik dat de eerdere vier delen ook nog als paperback verschijnen. Dan ga ik ze zeker aanschaffen zodat ik de complete reeks in de boekenkast heb staan. Want dit is een reeks die, bij een liefhebber van de Nederlandse thriller, niet mag ontbreken in de boekenkast.

Leesfragment

Ben je, na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.

Gegevens van dit boek:
Titel: Volkerak
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude Publishing
Aantal pagina’s paperback: 201
ISBN paperback: 9789493041288
Prijs paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge