Bryan las: Tica Morgan – Volgerland

Wij ontvingen van Gloude Publishing de vraag of wij interesse hadden om de ‘Mooie moorden’ serie van Tica Morgan te lezen. Nadat wij hadden gelezen waar deze serie over ging, hadden wij hier zeker interesse in. Niet veel later ontvingen wij ook een digitaal recensie-exemplaar van deze serie en in dit blog laten wij jullie graag kennis maken met het eerste deel ‘Volgerland’. Wij willen Gloude Publishing dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Zoë Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dan vindt er een bizarre moord plaats. Iemand lijkt hiermee de mensen op het eiland ter verantwoording te willen roepen. Maar waarvoor?

Een tweede moord laat het eiland trillen op zijn grondvesten. De druk op het onderzoeksteam neemt toe. Zeker wanneer zakelijk en privé door elkaar beginnen te lopen en zowel Zoë als haar gezin beveiligd moeten worden. Terwijl ze erachter probeert te komen wie er achter haar aan zit, beseft Zoë dat niks ooit meer hetzelfde zal zijn.

De cover

De cover is opgedeeld in twee gedeeltes. Op de bovenste afbeelding is een vrouw in een gele regenjas te zien. Ik neem aan dat dit Zoë Janssen, de hoofdpersoon in deze serie, is. Ze kijkt uit over het water. Op de onderste afbeelding is een landschap in het avondrood te zien. Het kleurgebruik vind ik erg mooi, echter kan ik de cover niet direct aan het verhaal linken.

De auteur

Tica Morgan is het liefst op het strand. Morgan betekent dan ook: ‘verblijft bij de zee’. Ze groeide op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee op. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en werd later ondernemer. Tica schreef meerdere succesvolle managementboeken. De liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. De Mooie Moordenserie vormt haar debuut als fictieschrijfster.

Het verhaal

Op het rustige, en soms zelfs saaie, Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee vind een bizarre moord plaats. Iemand lijkt de mensen, op dit soms zo prachtige eiland, ter verantwoording te roepen. Aan rechercheur Zoë Janssen de taak om uit te zoeken wat hier aan de hand is.

Een tweede moord laat niet lang op zich wachten en dit zorgt ervoor dat de eilandbewoners onrustig worden. Ook neemt de druk op Zoë en haar team toe. Niemand is meer veilig, zelfs Zoë en haar gezin moeten beveiligd worden. Wie heeft het op haar gemunt? En heeft het een met het ander te maken? Zoë beseft dat niks meer hetzelfde zal zijn…

Mijn mening

Als er een nieuwe Nederlandse thrillerauteur op staat, ben ik altijd razend nieuwsgierig naar deze nieuwe auteur en zijn/haar boek. Tica Morgan is ook zo’n auteur en ze verrast ons meteen met een serie van 4 boeken. Hoe gaaf is dat!?

In ‘Volgerland’ maken wij kennis met Zoë Janssen. Zoë is rechercheur op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, waar ze samen met haar twee zoontjes woont. Zoë is een gedreven rechercheur en samen met haar collega’s maakt ze jacht op een moordenaar.

Persoonlijk vond ik Zoë een erg prettig personage. De spanning wordt in het verhaal erg goed opgebouwd en de beeldende schrijfstijl van Morgan maakt het erg aangenaam lezen. De hoofdstukken zijn opgedeeld in dagen, hierdoor zijn de hoofdstukken wel aan de lange kant, echter in dit verhaal vind ik het totaal niet storen aangezien ik echt in verhaal wordt gezogen.

In dit eerste deel in deze gloednieuwe serie heb je de verhaallijn over de verschillende moorden die worden gepleegd. Maar ook een verhaallijn over een vrijgelaten TBS’er. Naar mijn gevoel gaat deze laatste verhaallijn de rode draad in deze serie worden en hier verwacht ik persoonlijk erg veel van.

De volgende delen ‘De punt‘, ‘Kwade hoek‘ en ‘Hellegat‘ staan ook klaar op mijn e-reader en deze gaan zeker heel snel gelezen worden want ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal verder gaat.

Nederland is, met Tica Morgan, weer een goede thrillerauteur rijker.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Volgerland
Serie: Mooie moorden (1)
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude publishing / Kobo Originals
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Speelduur luisterboek: 06:20:59
ISBN e-book: 9781989510537
ISBN luisterboek: 9781989510544
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Bryan las: Tica Morgan – Volgerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge