Bryan las: Tica Morgan – Kwade hoek

Wij ontvingen van Gloude Publishing de vraag of wij interesse hadden om de ‘Mooie moorden’ serie van Tica Morgan te lezen. Nadat wij hadden gelezen waar deze serie over ging, hadden wij hier zeker interesse in. Niet veel later ontvingen wij een digitaal recensie-exemplaar van deze serie en in dit blog laten wij jullie graag kennis maken met het derde deel ‘Kwade hoek’ in deze serie. Wij willen Gloude Publishing dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet: Zoë Janssens langgekoesterde wens komt uit, ze mag aan het werk als profiler. Ze krijgt een zaak in Rotterdam, waar prostituees worden ontvoerd en bedwelmd en dan verminkt worden achtergelaten. Wie is de dader? En wat bezielt hem? Zoë combineert haar ervaring als rechercheur en haar kennis als profiler en komt dichter bij het spoor van de dader. Totdat ze te dichtbij komt en zelfs het leven van haar bloedeigen zus in gevaar komt.

Ondertussen slaat de twijfel over haar liefdesleven toe en blijft de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde contact zoeken. De codes die hij stuurt lijken haar voor te bereiden op een onvermijdelijke confrontatie tussen hen beiden. De druk om de zaak van de verminkte prostituees op te lossen terwijl ze tegelijkertijd de codes van Sven probeert te kraken, drijven Zoë tot het uiterste.

De cover

De cover is opgedeeld in twee delen. Op de bovenste cover is Zoë Janssen te zien in haar gele regenjas en ze kijkt uit over het water. Dit bovenste gedeelte is in de hele serie hetzelfde. Dit vind ik erg leuk en laat dan ook duidelijk zien dat het hier om een serie gaat. Op het onderste gedeelte is de skyline van Rotterdam te zien. Dit past erg goed bij het derde deel in deze serie aangezien Zoë een zaak in Rotterdam krijgt toegewezen.

De auteur

Tica Morgan is het liefst op het strand. Morgan betekent dan ook: ‘verblijft bij de zee’. Ze groeide op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee op. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en werd later ondernemer. Tica schreef meerdere succesvolle managementboeken. De liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. De Mooie Moordenserie vormt haar debuut als fictieschrijfster.

Het verhaal

Eindelijk is het zover, Zoë mag aan het werk als profiler. Dit is een wens die ze al heel lang heeft en eindelijk komt hij uit. Ze mag aan de slag in Rotterdam, waar prostituees het doelwit zijn. Ze worden ontvoerd, bedwelmd en erna verminkt achtergelaten. Wie heeft deze gruwelijke daden op zijn geweten? En wat is de reden hiervan? Door haar dagelijkse werk als rechercheur en haar kennis van profiling kot ze steeds meer op het spoor van deze zieke geest. Tot het leven van haar bloedeigen zus in gevaar komt. Dan weet Zoë dat ze te dichtbij komt…

Bij Zoë slaat ook de twijfel toe op het gebied van de liefde en Sven van der Linde, de ontsnapte tbs’er blijft haar maar vreemde codes sturen. Zoë probeert de codes te kraken, maar in combinatie met de zaak met de verminkte prostituees drijft het haar tot het uiterste. Kan ze het hoofd nog boven water houden?

Mijn mening

Na ‘Volgerland‘ en ‘De punt‘ was ik natuurlijk razend nieuwsgierig naar het derde deel in de Mooie moorden-serie. Dus ik keek erg uit om in dit deel te beginnen.

Net zoals bij ‘De punt’, gaat dit deel verder, waar het vorige deel stopte. Hierdoor wordt het echt één verhaal, maar toch heeft ieder deel ook een eigen verhaal. Dit vind ik altijd erg aangenaam bij een serie, vooral als die in één keer verschijnt, zoals bij deze serie het geval is.

Morgan weet, in dit derde deel, ook weer de spanning goed op te bouwen en levensechte personages neer te zetten. Net zoals in de voorgaande delen had ik echt het gevoel dat ik een band met Zoë, de hoofdpersonage, had. Ik ervaar dit altijd als erg prettig.

De rode draad door alle delen is de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde. In dit derde deel kom je ook weer iets meer te weten over deze persoon en wordt het ook iets duidelijker wat de vreemde codes, die Sven naar Zoë stuurt, te betekenen hebben.

Deel 4, van de Mooie moorden-serie, heb ik ook al gelezen. Binnenkort kunnen jullie dan ook mijn mening over het vierde deel lezen op onze website.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kwade hoek
Serie: Mooie moorden (3)
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude publishing / Kobo Originals
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Speelduur luisterboek: 04:15:32
ISBN e-book: 9781989510575
ISBN luisterboek: 9781989510582
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge