Bryan las: Tica Morgan – Hellegat

Wij ontvingen van Gloude Publishing de vraag of wij interesse hadden om de ‘Mooie moorden’ serie van Tica Morgan te lezen. Nadat wij hadden gelezen waar deze serie over ging, hadden wij hier zeker interesse in. Niet veel later ontvingen wij een digitaal recensie-exemplaar van deze serie en in dit blog laten wij jullie graag kennis maken met het vierde deel ‘Hellegat’ in deze serie. Wij willen Gloude Publishing dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet: In de apotheose van de serie Mooie Moorden reist Zoë Janssen voor de grootste uitdaging uit haar professionele en persoonlijke leven af naar Engeland. In de hoop nieuwe slachtoffers te voorkomen ziet ze zich gedwongen de confrontatie met ontsnapte tbs’er Sven van der Linde aan te gaan.

Sven speelt een bizar kat-en-muisspel waarbij Zoë continu op het verkeerde been wordt gezet. Ze verliest twee rondes, haar hart en haar zelfvertrouwen en glijdt langzaam richting de afgrond. Hoewel ze kan rekenen op de hulp van haar collega’s en de excentrieke muzikant Leo, beseft ze dat alleen zij dit spel kan en moet uitspelen.

De cover

De cover is opgedeeld in twee delen. Op het bovenstegedeelte is Zoë Janssen te zien in haar gele regenjas en ze kijkt uit over het water. Dit bovenste gedeelte is in de hele serie hetzelfde. Dit vind ik erg leuk en laat dan ook duidelijk zien dat het hier om een serie gaat. Op het onderste gedeelte is een pier te zien. Dit is de Eastbourne pier in Engeland. Aangezien dit deel zich in Engeland afspeelt, past deze cover er erg goed bij.

De auteur

Tica Morgan is het liefst op het strand. Morgan betekent dan ook: ‘verblijft bij de zee’. Ze groeide op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee op. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en werd later ondernemer. Tica schreef meerdere succesvolle managementboeken. De liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. De Mooie Moordenserie vormt haar debuut als fictieschrijfster.

Het verhaal

Zoë Janssen staat voor de grootste uitdaging van haar leven. Ze reist af naar Engeland om oog in oog te staan met Sven. Sven van der Linde is een ontsnapte tbs’er die Zoë vreemde codes stuurt en de confrontatie met haar wil aangaan.

Zoë wordt telkens op het verkeerde been gezet door Sven. Hij speelt een bizar kat-en-muisspel waarbij hij hoopt te winnen van Zoë. Zoë zal er, samen met haar collega’s en muzikant Leo, die codes kan ontcijferen, er alles aan moeten doen om Sven te pakken te krijgen voor hij meer slachtoffers maakt.

Mijn mening

Na ‘Volgerland‘, ‘De punt‘ en ‘Kwade hoek‘ was ‘Hellegat’, het vierde deel in de Mooie moorden-serie aan de beurt. Ik keek erg uit naar dit deel aangezien ik graag wilde weten hoe de rode draad, in deze serie, zich verder zou ontwikkelen.

In het vierde deel, en tot nu toe laatste deel, laat Zoë haar geliefde eiland Goeree-Overflakkee achter zich en zet ze haar zoektocht naar de vermiste Tbs’er Sven van de Linde voort in Engeland. Door de codes die ze van hem krijgt, heeft ze het vermoeden dat ze daar moet zoeken.

Net zoals de vorige delen leest ‘Hellegat’ als een sneltrein. Ik wilde zo graag weten of Zoë Sven te pakken zou krijgen. Hierdoor wilde ik constant verder lezen en het mooie is dat dit boek daar, door het makkelijke taalgebruik, uitermate geschikt voor is. Morgan heeft er, net zoals in de voorgaande delen, ervoor gekozen om het verhaal niet echt op te delen in hoofdstukken, maar in dagen. Dit zorgt er ervoor dat de hoofdstukken aan de lange kant zijn. Het plot is erg goed uitgedacht, echter wordt het wel een beetje plots klaps afgekapt. Dus voor mijn gevoel miste ik nog iets aan het einde. Maar ondanks dit heb ik weer genoten van dit vierde deel in deze serie.

Wat mij betreft is de Mooie moorden-reeks een schot in de roos en een echte aanwinst voor het Nederlandse thriller-genre. Ik heb er in ieder geval van genoten. En er is goed nieuws te melden, ik las op Twitter dat deel 5, in deze serie, eraan komt. 🙂

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hellegat
Serie: Mooie moorden (4)
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude publishing / Kobo Originals
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Speelduur luisterboek: 04:25:06
ISBN e-book: 9781989510599
ISBN luisterboek: 9781989510605
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge