Bryan las: Tica Morgan – Haringvliet

Wij werden benaderd door Tica Morgan of wij interesse hadden om ‘Haringvliet’ het laatste deel in de Mooie Moorden-reeks te lezen en te recenseren. De eerdere delen heb ik met veel plezier gelezen, dus het laatste deel wilde ik ook graag lezen. Niet veel later zagen wij dat het via Kobo Plus te lezen en luisteren was. Dus ik kon mijn geluk niet op en kon snel beginnen in dit boek.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Het wordt duidelijk dat Sven langzaamaan dichterbij komt, maar hij blijft ongrijpbaar en onvindbaar. De zaak met de dobberende speedboot wordt met de dag complexer en Zoë moet haar aandacht tussen werk, haar familie en de liefde verdelen terwijl Sven op een beangstigende manier onder haar huid weet te kruipen. Ze glijdt al snel genadeloos richting de afgrond maar probeert uit alle macht moedig tegenspel te bieden. De vraag is wie de betere schaker is. En of er überhaupt spelers overblijven…

De cover

Zoals we van deze reeks gewend zijn is de cover opgedeeld in twee gedeeltes. Op het bovenste gedeelte is Zoë te zien, met haar welbekende gele regenjas aan. Op het onderste gedeelte is de Haringvlietbrug te zien. De cover vind ik, net zoals de voorgaande covers, erg mooi en ze laten goed zien dat het om een reeks gaat.

De auteur

Tica Morgan is het liefste op het strand. Morgan betekent niet voor niets: ‘verblijf bij de zee’. Ze bracht haar jeugd door op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie maar koos al snel daarna voor het ondernemerschap.

Het verhaal

De zaak met de dobberende boot wordt met de dag ingewikkelder en dan heeft Zoë ook nog het gevoel dat Sven haar steeds meer op de huid zit. Ze weet zeker dat hij elke dag een stapje dichter bij haar in de buurt komt. Kan ze de complexe zaak oplossen en kan ze Sven een stapje voor blijven? Of kan Sven haar toch op een gruwelijke manier het zwijgen opleggen?

Mijn mening

Aangezien dit het laatste deel in de Mooie Moorden-reeks is, wilde ik deze graag lezen. Ik las eerder al de voorgaande delen ‘Volgerland‘, ‘De punt‘, ‘Kwade hoek‘, ‘Hellegat‘ en ‘Volkerak‘.

Waar ‘Volkerak’ eindigde, in voor mij, een cliffhanger, begint ‘Haringvliet’. De zaak met de speedboot, die Zoë in het vorige deel samen met haar team moest zien op te lossen, is nog niet opgelost en daar zijn ze nog steeds onderzoek naar aan het doen. Daarnaast zit Sven haar ook nog steeds op de hielen…

Zoals jullie weten ben ik fan van de boeken van Tica Morgen. Echter doordat ik het voorgaande deel ‘Volkerak’ een aantal maanden geleden las en ik tussendoor aardig wat andere boeken heb gelezen, had ik in het begin wat moeite om in het verhaal te komen. Maar toen ik eenmaal aan het lezen was, en Tica sommige dingen even terug haalt in het verhaal, zat ik er weer volledig in en kon ik het boek niet meer aan de kant leggen. Ik moest weten hoe de vork precies in de steel zat.

In ‘In gesprek met… Tica Morgan‘, konden wij al lezen dat Tica vakken als criminalistiek en criminologie heeft gevolgd en dat is ook in dit zesde en laatste deel in de Mooie moorden-reeks te merken. Tica weet waar ze over schrijft. De spanning is wat mij betreft goed opgebouwd en zakt nergens in. Wel raad ik aan om ook de voorgaande delen te lezen. Want vooral de laatste twee delen sluiten naadloos op elkaar aan.

Persoonlijk hoop ik dat Tica snel weer besluit om een nieuw schrijfproject aan te gaan. Want dat deze auteur kan schrijven heeft ze ondertussen wel bewezen en ze kan, in boekenland, gewoon niet gemist worden! Tica bedankt voor deze gave reeks.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Haringvliet
Serie: Mooie Moorden
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude Publishing
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Duur luisterboek: 07:45:00
ISBN e-book: 9781774533246
ISBN luisterboek: 9781774533239
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com en is te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

One thought on “Bryan las: Tica Morgan – Haringvliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge