Bryan las: Tica Morgan – De punt

Wij ontvingen van Gloude Publishing de vraag of wij interesse hadden om de ‘Mooie moorden’ serie van Tica Morgan te lezen. Nadat wij hadden gelezen waar deze serie over ging, hadden wij hier zeker interesse in. Niet veel later ontvingen wij een digitaal recensie-exemplaar van deze serie en in dit blog laten wij jullie graag kennis maken met het tweede deel ‘De punt’ in deze serie. Wij willen Gloude Publishing dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Terwijl het eiland nog nasiddert van de laatste zaak gaat het leven van Zoë Janssen na jaren eindelijk weer de goede kant op. Zowel de relatie met haar ex als haar carrière en liefdesleven verlopen voorspoedig. De verkrachting van een gereformeerd meisje zorgt echter opnieuw voor een groot drama voor de eilandbewoners.

Zoë wordt gedwongen zich te verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ontdekt duistere zaken. Wanneer het verkrachte meisje plots dood wordt aangetroffen, stuit haar team op juridische grenzen en moet de klopjacht op de verkrachter noodgedwongen worden gestaakt. Terwijl ze hun uiterste best doen om meer slachtoffers te voorkomen, blijft Zoë geheimzinnige codes ontvangen van een oude bekende; de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde.

De cover

De cover is opgedeeld in twee delen. Op de bovenste cover is Zoë Janssen te zien in haar gele regenjas en ze kijkt uit over het water. Dit bovenste gedeelte is in de hele serie hetzelfde. Dit vind ik erg leuk en laat dan ook duidelijk zien dat het hier om een serie gaat. Op het onderste gedeelte is een uitkijkpost te zien. Op de achtergrond zie je het avondrood. De cover vind ik erg mooi.

De auteur

Tica Morgan is het liefst op het strand. Morgan betekent dan ook: ‘verblijft bij de zee’. Ze groeide op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee op. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en werd later ondernemer. Tica schreef meerdere succesvolle managementboeken. De liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. De Mooie Moordenserie vormt haar debuut als fictieschrijfster.

Het verhaal

De laatste zaak was niet de makkelijkste en hierdoor huivert het eiland Goeree-Overflakkee nog na, maar eindelijk gaat het leven van Zoë Janssen wel de goede kant op. Haar carrière verloopt erg goed en ook haar liefdesrelatie en het contact met haar ex gaan uitermate goed. Maar als er een gereformeerd meisje wordt verkracht worden de eilandbewonders weer onrustig.

Zoë wordt belast met het onderzoek en moet zich verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en ze komt erachter dat er niet alles koek en ei is. Als het meisje, dat verkracht is, dood wordt aangetroffen weet Zoë het zeker, hier is meer aan de hand. Helaas moet ze al snel, gedwongen, de zoektocht naar de verkrachter staken. Zoë en haar team doen er alles aan om meer slachtoffers te verkomen. Tijdens deze strijd komt Zoë ook tot de conclusie dat de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde nog steeds opzoek naar haar is, want ze ontvangt nog steeds geheimzinnige codes van hem.

Mijn mening

Waar we in ‘Volgersland‘, het eerste deel in deze serie, stopte gaat ‘De Punt’ verder. In dit tweede deel leren we Zoë Janssen, Als rechercheur en familiemens, nog beter kennen. Hierdoor kreeg ik ook weer meer een band met Zoë, en dat vind ik erg fijn.

Het boek heeft maar 89 pagina’s en hierdoor had ik, voor ik begon met lezen, het idee dat ik een kort verhaal ging lezen. Echter, nu, na het lezen van dit tweede deel, kan ik zeggen dat ik het erg knap vind hoe het verhaal is uitgewerkt. Dit had ik van tevoren echt niet verwacht.

Door de makkelijke schrijfstijl die Morgan heeft, vloog ik echt weer door het verhaal heen. De cliffhanger op het einde is groots en dit zorgt er ook voor dat ik echt hunker naar ‘Kwade hoek‘, het derde deel in deze serie. Ik zal deze dan ook op korte termijn gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De punt
Serie: Mooie moorden (2)
Auteur: Tica Morgan
Uitgever: Gloude publishing / Kobo Originals
Verteller luisterboek: Gaby Milder
Speelduur luisterboek: 04:05:46
ISBN e-book: 9781989510551
ISBN luisterboek: 9781989510568
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge