Bryan las: Theo van Rijn – Het tippelteefje

Normaal gesproken lees ik eigenlijk geen verhalenbundels, maar toen ik zag dat er eentje van de hand van Theo verscheen was ik toch wel erg enthousiast. Na kort mailcontact ontvingen Veronique en ik een recensie-exemplaar. Hier wil ik LetterRijn heel erg voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze verhalenbundel: Het Tippelteefje telt tweeëndertig korte verhalen waaruit blijkt dat de auteur een scherp observator is. Hij beschrijft zijn waarnemingen met een flinke dosis droge humor, scherpzinnige woordgrappen en de broodnodige zelfspot.
Elk verhaal bevat voor een deel waarheid, variërend van één tot negenennegentig procent. Het is aan de lezer om te bepalen wanneer de realiteit overvloeit in de ruime fantasie van de schrijver.

De cover

Op de cover is het achterlijf van een zwart hondje te zien, ik ga er van uit dat dit een teefje is. Het teefje heeft een rode hakkenschoen aan, waar ze mee kan t(r)ippelen. De cover vind ik geweldig goed gevonden. Voor mij persoonlijk is dit misschien wel de beste cover van het jaar!

De auteur

Theo van Rijn heeft jarenlang tegen wil en dank in de ICT gewerkt en startte in 2012 met uitgeverij LetterRijn. Deze was oorspronkelijk bedoeld voor slechts één boek, het laatste werk van zijn eerder dat jaar overleden broer Adriaan Bontebal, maar inmiddels heeft de uitgever circa vijfentwintig auteurs onder zijn hoede.
Het Tippelteefje is de vierde verhalenbundel van Theo’s hand.

Mijn mening

Ik volg Theo al een tijdje op Facebook en Twitter. Op Facebook zie ik met enige regelmaat korte verhaaltjes van Theo voorbij komen en die vind ik altijd erg leuk om te lezen. Hierdoor kon ik ook niet wachten om te starten in dit boek.

Wat ik sowieso altijd erg leuk vind, is als een boek gesigneerd is door de auteur. Dit was dan ook bij dit boek het geval.

Theo schrijft zelf dat sommige verhaaltjes bijna de volledige waarheid zijn en dat het soms voor 99% dikke duimwerk is. Nu moet ik zeggen, toen ik begon te lezen ik het vaak niet kon onderscheiden of het nu echt gebeurd was of dat het verzonnen is. Wel kan ik jullie vertellen dat ik eigenlijk van alle verhaaltjes genoten heb! Vooral als Theo het over kinderpostzegel week heeft en zijn buurmeisje dan zijn vaste ‘dealer’ noemt. Op dat moment kun je me echt oprapen, want deze humor kan ik erg goed waarderen.

Wil je graag eens iets anders lezen dan de dikke en lange verhalen? En hou je van een beetje droge humor? Dan kan ik je “Het tippelteefje” echt aanraden!

Theo, ik kijk uit naar je volgende verhalenbundel!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com

Gegevens van dit boek:
Titel: Het tippelteefje
Auteur: Theo van Rijn
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s Hardcover: 120
Aantal pagina’s E-book: 93
ISBN Hardcover: 9789491875601
ISBN E-book: 9789491875618
Prijs Hardcover: € 15,00
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge