Bryan las: Tess Sharpe – De onversneden waarheid

Toen wij de persmail ontvingen over ‘De onversneden waarheid’ stond erbij: “Breaking Bad’ met een female touch. Laat ik nu net een grote fan zijn van de serie “Breaking Bad’, dus mijn interesse was gewekt. De flaptekst maakte mij helemaal enthousiast. Ik wil Uitgeverij De Fontein dan ook natuurlijk hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Drugs versnijd je niet – laat ze puur. Wapens zijn om te doden – houd ze geladen. Familie verraad je niet.

Niemand verhandelt meer wapens en drugs en niemand vermoordde meer mensen dan Duke McKenna. Zijn enige zwakke plek is zijn dochter Harley, in wie hij de opvolger ziet voor zijn drugsimperium. Hij heeft haar geleerd dodelijk te zijn, maar in tegenstelling tot Duke heeft Harley wél een geweten. Wanneer Harley alles wat haar vader haar leerde, inzet tégen hem, om de mensen van wie zij houdt te beschermen, is dat met gevaar voor eigen leven. Maar Harley is een McKenna, en McKennas winnen altijd…

De cover

Op de cover is een vrouw met rood haar te zien. Ze heeft een strijdlustige blik. In mijn belevingswereld is dit Harley McKenna, de hoofdpersoon in het verhaal. De cover vind ik, door het kleurgebruik, erg mooi en ik denk dat ik aan de hand van de cover het boek ook opgepakt zou hebben in de winkel.

De auteur

Tess Sharpe groeide op bij haar punkrocker-moeder in een afgelegen gebied in California. Eerder schreef ze voor young adults. ‘De onversneden waarheid’ is haar thrillerdebuut.

Het verhaal

Duke McKenna is een bekende en beruchte wapen en drugs-handelaar, niemand verhandelt meer dan hem. Hij heeft maar één zwakke plek, zijn dochter Harley. Duke ziet in zijn dochter de ideale opvolger voor zijn drugsimperium en hij heeft haar ook van jongs af aan geleerd om dodelijk te zijn. Harley is zeker dodelijk, maar ze heeft ook een geweten, in tegenstelling tot Duke, die totaal geen geweten heeft
Als Harley er alles aan doet om de mensen van wie ze houdt te beschemen, schuwt ze niks, ze zet alles wat haar vader haar heeft geleerd in. Maar kan ze het opnemen tegen haar vader? Harley is een McKenna, en een McKenna verliest nooit…

Mijn mening

‘De onversneden waarheid’ is ruw, rauw en hard. Het eerste hoofdstuk begint meteen pakkend met de zin “Ik ben acht als ik mijn vader voor het eerst een man zie vermoorden.” Door deze zin zit ik eigenlijk meteen gekluisterd aan het boek en laat het verhaal me ook niet meer los tot en met de laatste pagina. Al snel werd het mij duidelijk dat dit een erg goed uitgewerkt boek is. Het hoofdpersonage ‘Harley’ is een echte sterke vrouw die zich staande weet te houden in een echte mannenwereld vol met drugs en wapens. Ik vind het dan ook heel knap hoe Sharpe dit heeft weten over te brengen op de lezer. Ik zag best wel een aantal overeenkomsten met de serie ‘Breaking bad’, zoals bijvoorbeeld De camper/caravan waar de drugs in worden gemaakt. Echter, het boek vind ik persoonlijk nog harder en beter. Vond jij de serie ‘Breaking bad’ al goed? Dan is dit zeker een echte mustread!

Sharpe heeft mij met het personage ‘Harley McKenna’ echt omver geblazen. Ik hoop dan ook van harte dat dit een serie wordt en dat er snel een vervolg op gaat komen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De onversneden waarheid
Auteur: Tess Sharpe
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s E-book: 427
ISBN paperback: 9789026146084
ISBN E-book: 9789026146091
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge