Bryan las: Tamara Onos – Onder invloed

Ik hou er gewoon van, van Nederlandse thrillers. Als het dan ook nog een debuut is ben ik zeker van de partij. Zo ook bij dit boek. De flaptekst sprak mij erg aan toen ik de persmail ontving dus heb ik meteen terug gemaild dat ik hier zeker interesse in had. Ik wil uitgeverij LetterRijn dan ook hartelijk bedanken voor het ontvangen recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg. Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

De cover

De cover is eigenlijk een foto. De foto is in de Havikerwaard genomen door fotograaf Frans Schilderman. Persoonlijk vind ik deze cover echt niet mooi. Je ziet eigenlijk alleen riet. Ik had het sowieso mooier gevonden als de reiger, die op de achterkant van het boek staat, op de voorkant had gestaan. De bewerking van deze cover is veel te hard en te donker. Hierdoor is ook de stempel niet goed leesbaar. Ik moest eerst eens erg goed kijken om erachter te komen wat er precies opstond. Waar ik dan wel weer blij van wordt is de cover van de tweede druk van dit boek. Op de Facebookpagina van uitgeverij LetterRijn werd deze cover afgelopen week onthuld. Ben jij ook benieuwd? Klik dan hier voor deze mooie, nieuwe en frisse cover.

De auteur

Tamara Onos (1972) is arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige). Zij adviseert en schrijft over veilig en gezond werken. Haar liefde voor de pracht en problemen van haar werk deelt ze met Renske Nijland, de hoofdrolspeler van dit boeiende debuut.

Het verhaal

Tijdens het hardlopen aan het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard ziet Renske een man staan die zich erg verdacht gedraagt. Renske vraagt zich al snel af wat hier aan de hand is. Als ze dichterbij gaat kijken merkt ze dat er iemand op de steiger aan het water ligt. Renske start meteen met reanimeren, maar helaas is het al te laat en is deze man niet meer te redden. De politie laat weten dat het het dronkenschap met de dood tot gevolg is, maar Renske gelooft hier totaal niks van. Aangezien ze van beroep expert gevaarlijke stoffen is, is ze er bijna voor honderd procent zeker van dat hier meer aan de hand is. Alleen is de vraag wat… Omdat de politie haar niet serieus neemt, besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan. Ze bijt zich compleet vast in deze vreemde situatie. Maar Renske moet goed opletten dat haar kinderen er ongeschonden vanaf komen.

Mijn mening

Ondanks dat de cover mij niet aansprak was ik door de flaptekst razend benieuwd naar dit boek. En zo zie je maar weer, dat je je niet moet laten leiden door een cover….

Ik heb dit boek echt met heel veel plezier gelezen. Wat ik erg leuk vind is dat de auteur ervoor gekozen heeft om haar hoofdpersonage, in deze Renske Nijland, een niet alledaags beroep te geven. Zo is Renske expert gevaarlijke stoffen. Bij veel van dit soort boeken is de hoofdpersoon rechercheur. Onos heeft er, wat mij betreft, wel goed op gelet dat ze niet met moeilijke termen enzovoorts gaat gooien en dat zorgt ervoor dat het boek ook goed te volgen is als je, zoals ik, niks van gevaarlijke stoffen weet.

De hoofdstukken heeft Onos lekker kort gehouden en dit zorgde er dan ook voor dat ik telkens nog even een hoofdstuk verder wilde lezen en dat het nachtlampje stukken later uit ging dan de planning was. Onos heeft mij verrast met deze goede thriller en daarom kijk ik dan ook uit naar haar tweede Renske Nijland-thriller.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onder invloed
Auteur: Tamara Onos
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 210
Aantal pagina’s E-book: 210
ISBN paperback: 9789491875786
ISBN E-book: 9789491875816
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Bryan las: Tamara Onos – Onder invloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge