Bryan las: Tamara Geraeds – Kwelling

Een tijdje geleden plaatste Tamara een post op Facebook over haar nieuwe boek. Aangezien de flaptekst mij erg aansprak, was ik erg nieuwsgierig naar dit boek. Na een korte mailwisseling met de uitgever ontvingen wij na verschijning een recensie-exemplaar van deze thriller. Hier willen wij Uitgeverij Kramat natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen.
Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed.
Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

De cover

Op de cover is een silhouet te zien van een vrouw. Deze vrouw heeft lang haar, draagt een jurk en heeft een mes in haar handen. In mijn beleving is dit Ellen… Op de achtergrond is een steegje te zien die er verlaten uitziet. Deze setting past wat mij betreft uitstekend bij het verhaal. De ondertitel ‘Hoe goed ken jij je moeder echt?’ maakt mij erg nieuwsgierig. Ik weet zeker dat het boek me in de winkel zou zijn opgevallen aangezien ik de cover erg mooi vind.

De auteur

Tamara Geraeds (1981) werkt naast auteur als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven, en als redacteur voor verschillende uitgeverijen. Het schrijven zat er al jong in. Op haar 6e schreef ze haar eerste gedichtje en op haar 15e begon ze aan haar eerste boek. In 2012 verscheen haar debuut ‘Nergens’ bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Na 4 boeken voor jonge lezers kwam in 2017 haar eerste thriller voor volwassenen uit: ‘Echo’. Tamara geeft haar lezers graag een belangrijke boodschap mee.

Het verhaal

De familie Kaakmans heeft het niet gemakkelijk. Ze hebben veel verdriet van het het feit dat vijf jaar geleden hun zoontje en broertje Collin van zes vermist raakte. Ze doen er alles aan om op de been te blijven. Maar dan gebeurt het ondenkbare. Langzaam beginnen zich scheuren te vormen in het gezin.
Christina, die inmiddels achtentwintig is, heeft veel moeite met het verlies van haar broertje. Ze grijpt naar de drugs om even alle zorgen te vergeten want het schuldgevoel knaagt erg aan haar. Haar vader Harm stort zich volledig op zijn werk en haar moeder Ellen ligt eigenlijk alleen nog maar ziek op bed.
Maar Ellen ligt niet alleen ziek op bed, er is nog iets vreemds aan de hand, maar wat? Christina ontdekt steeds meer vreemde dingen. Is Christina haar leven nog wel zeker.

Mijn mening

Dit is voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Tamara. Ik had nog nooit een boek van haar hand gelezen. Maar ik ben echt aangenaam verrast.

Wat het, voor mij persoonlijk, altijd extra leuk maakt is als het boek gesigneerd is door de auteur. Zo heeft Tamara in dit exemplaar ook kort iets geschreven en dat maakt het boek, voor mijn gevoel, toch iets persoonlijker. Erg leuk. Dankjewel Tamara. 🙂

Vanaf het moment dat ik in het boek begon te lezen, merkte ik dat het verhaal erg vlot geschreven is. Als het aan de schrijfwijze zou liggen, had dit boek ook in het genre young adult gepast. Echter de verhaallijn is zo goed en op sommige stukken zo spannend, dat het een echte thriller is. Op een bepaald moment had ik wel bij een stukje zoiets van dit is een beetje te toevallig, echter stoorde dit niet aan het verhaal en paste er ook wel weer bij. Door de keuze van de korte hoofdstukken, wilde ik steeds doorlezen en had ik het boek in een mum van tijd uit. Het hoofdpersonage in dit boek, Christina in deze, vond ik erg goed uitgewerkt. Ook de neven personages waren, wat mij betreft, genoeg uitgewerkt.

Ik heb erg veel plezier beleeft tijdens het lezen van dit boek en ik kijk dan ook weer uit naar een volgend boek van haar hand.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kwelling
Auteur: Tamara Geraeds
Uitgever: Kramat
Aantal pagina’s paperback: 263
ISBN paperback: 9789462420984
Prijs paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge